top of page

Drosme rūpēties “Konflikti” (Apīte, JAC) atskaite

28.04.2022 un 30.04.2022. noritēja 23.-24. nodarbība Drosme rūpēties “Konflikti”, RPBJC struktūrvienībās Apes ielā 8, Rīga un Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 21 jaunietis no “Jauniešu atbalsta centrs”, vecumā no 13-24 gadiem. Paldies 9 aktīvajiem brīvprātīgajiem no abām nodarbības vietām, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, apgūstot gan nodarbību plānošanas un realizēšanas, gan ēst gatavošanas prasmes.

Nodarbību vadītājs Edgars Muktupāvels darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes grupu darbus, spēļu elementus. Tā izglītojot jauniešus par šādiem tematiem:

Kas ir un kāpēc rodas konflikti?

Attīstīt grupas dalībnieku prasmes veselīgi risināt konfliktus.


Nodarbība notika “Apīte” un “Jauniešu atbalsta centrs” (turpmāk tekstā - JAC), kur ar jauniešiem devāmies laukā, lai svaigā gaisā sadaloties komandās rastu skaidrojumu, kā rodas konflikti un kā tos risināt, JAC izmantojām spēli Dialoga aplis, kur ar kartiņu palīdzību risinājām dažādas konfliktu situācijas. Jaunieši aktīvi piedalījās un dalījās pārdomās kāpēc vispār veidojas konflikti un nonāca pie secinājuma, ka bieži vien konflikts sākas no viena maza pārpratuma, vai arī no tā, kāds vēlas pieaugušo priekšā labāks nekā citi jaunieši, konfliktsituācijas rodas arī, kad jaunieši viens par otru sūdzas. Man kā nodarbības vadītājam bija skumji redzēt, ka konflikts var būt visai grupai tikai ar vienu cilvēku. Konflikts ir ieildzis, kas nav ilgstoši risināts un prasa iesaistīšanos no malas. Ļoti ceru, ka jaunieši atradīs pēc nodarbības spēkus un gribasspēku, lai šo konfliktu izlīdzinātu. Spēle deva iespēju jauniešiem redzēt vairākas iespējas kur var rasties konflikti un meklēja uzreiz risinājumu, lai konflikta vairs nebūtu.

Jauniešu slēdziens smaga tēma un sāpīga, jo ir skumji, ka nevar dzīvot bez tiem, jo bieži izceļoties strīdi/konflikti, kuri ievelkas. Nodarbība bija lietderīga, un ceram, ka būs arī risinājums ieilgušajam konfliktam.

Nodarbību laikā ar jauniešiem tiek gatavots ēdiens, kura receptes jaunieši meklē paši, “Apīte” tika gatavots gulašs kuram tika pievienots, arī nedaudz marinēta šašlika, lai jaunieši ver izmēģināt, ka ja garšvielas ir dārgas un vajadzīgas tikai vienai reizei var izmantot marinētu gaļu (šašliku), kas jau ievilcies ar garšvielām un dod pārējam garšvielu garšu, “Jauniešu atbalsta centrs” jaunieši gatavoja plānās pankūkas ar dažādiem pildījumiem.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



28 views0 comments
bottom of page