top of page

Nodarbība jauniešiem "Mana nākotnes vīzija - darbs, skola, iela!" (JAC) atskaite

Updated: Nov 13, 2022

21.10.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 66-67. nodarbība, sešu stundu. Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Mana nākotnes vīzija - darbs, skola, iela!", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7. līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 18 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 14-22 gadiem. Paldies 3 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.

Mūsu uzdevums bija noskaidrot:

Kas jāņem vērā, plānojot nākotni?

Vai man vajag plānot nākotni un vai zinu, ko es gribu?

Solis - kur es to speru un kas notiek?

Ar neformālās izglītības un karjeras konsultantu metodēm pētīsim, kā jaunietim vieglāk veikt nākotnes plānošanu

Ko tad īsti darījām :

Nodarbības tematika, par nākotni, tika plānota tā, lai jauniešus neiedzītu depresijā un pārrunas notiktu brīvā gaisotnē. Hellovīnu noskaņās veidojām “Sapņu ķērājus”, un plakātu “dusmu izlādei”. Uz plakāta tika sarakstīti jauniešu dusmu iemesli un sviežot plastilīna bumbu, bija jāizkliedz savas dusmas, lai kļūtu vieglāk un sliktās emocijas tiktu atlaistas.

Pārrunas par nākotni jauniešiem ļāva atvērties un izteikt daudz dažādus ierosinājumus. Bija patīkami dzirdēt, ka jauniešiem vismaz provizoriski ir svarīgi atrast darbu, lai būtu finanses, lai varētu mierīgi atļauties nomaksāt rēķinus un atlicināt ēdienam, kas ir ļoti svarīgi.

Veidojot nākotnes plānus, pieskārāmies arī noteikumiem, kas būtu jāņem vērā, meklējot darbu un ejot uz pārrunām.

Šāda veida nodarbības ir veiksmīgas, jo ļauj jauniešiem justies brīvi un nepiespiesti.

Veidojot Sapņu ķērājus, jaunieši varēja izrādīt savas prasmes, savus talantus un izdomu.

Nodarbību mums palīdzēja novadīt LUPSK studenti ar Mākslas terapijas pasniedzēju Alīnu.

Galda klājums arī bija veidots ar uzkodām, saldumiem un augļiem.


Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


20 views0 comments
bottom of page