top of page

Nodarbība “Joku diena!"” Atskaite

01.04.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 7 nodarbība, trīs stundu garumā.

Nodarbība “Joku diena!"”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 14-24 gadiem. Paldies 3 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels.

Nodarbības mērķis bija veicināt humora izpratni un spēju radīt jokus. Nodarbības dalībnieki apguva dažādas prasmes, piemēram, izprast humoru, radīt jokus, uzlabot savu komunikāciju un uzstāšanās prasmes.

Jokus iepazinām ar Kahoot palīdzību, jo Joki ir daļa no folkloras. Jaunieši Kahoot iespādā uzzināja, kas ir folklora un no kā tā sastāv.

Pildot šos uzdevumus un atbildot uz jautājumiem izvēloties atbilžu variantus, jauniešos tas sagādāja lielu prieku un smieklus, jo atbildes bija dažādas un likās, ka atbild pareizi, bet izrādās ne.

Nodarbības sākumā tika iepazīstināti ar dažādiem veidiem, kā radīt jokus un sagatavoties joku dienai.

Nodarbības laikā jaunieši arī diskutēja par to, kā joki var ietekmēt cilvēkus un kā pareizi izmantot jokus, lai saglabātu savas attiecības ar citiem.

Nodarbības laikā visu laiku skanēja smiekli, tika stāstītas anekdotes, tika “vilti uz zoba” un tas, kas man kā nodarbības vadītājm bija svarīgi, ka joki bija ar cieņu un pieklājību, jo mēs visi zinām, ka joki var arī aizvainot. Ir cilvēki, kas jokus nesaprot vai pārprot un tas bieži vien rada saspīlējumu savā starpā.

Visi dalībnieki bija ļoti apmierināti ar nodarbību un uzskatīja, ka tas bija noderīgs veids, kā uzlabot savu humora izpratni, anekdošu stāstīšanu un ar Kahoot palīdzību iegūt zināšanas par Folkloru.

Kā jau katru nodarbību arī šajā nodarbībā jaunieši gatavoja pusdienas kartupeļus ar pildītu šniceli un salātiem, kas papildus uzlaboja vēl vairāk garastāvokli. Jo ēdiena gatavošana notiek kolektīvi, kur katrs pieliek savu roku un zinšanas.

Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām!

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43







40 views0 comments
bottom of page