top of page

Nodarbība “Pilsoniskā līdzdalības metode dabas aizsardzībā “Pārgājiens gar Gauju”

10.06.2022 Biedrība “Bērnu un jauniešu centrs “Dari Vari””, projekta “Darām kopā” ietvaros aicina Tevi pieteikties aizraujošai Pilsoniskās aktivitātes vides nodarbībai “Pārgājiens gar Gauju”. Nodarbības sākums: Liepas jauniešu centrā “Apelsīns”, Rūpnīcas ielā 12, Liepas pamatskolas telpās, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu nov.


KO DARĪSIM/ KO IEGŪSI NODARBĪBĀ?

Iesildīsimies ar “enerdžaizeriem” un “ledlaužiem”

Kopā ar Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas fakultātes studentu Aivaru Makstenieku un nodarbību vadītājiem Niku Ozoliņu un Maiju Ozoliņu dosimies pārgājienā, kurā uzzināsim kā veidojusies Gaujas ieleja, kādi ieži tur sastopami? Noskaidrosim, kāpēc tie ir unikāli un ko tas nozīmē Latvijas dabai? Apgūsim arī dažādas dabas aizsardzības zinības, iepazīstot ārstnieciskos augus, kā arī ēdamas un neēdamas dabas veltes. Lai nodarbība būtu vēl vērtīgāka kopā, vāksim arī atkritumus.

KĀ PIETEIKTIES?

Sūtot ziņu uz biedrības Facebook, Instagram kontiem vai zvanot 20328829 (nodarbību vadītājai Maijai Ozoliņai)

Īpaši aicinām, katrai nodarbībai pieteikties vismaz 3 brīvprātīgos jauniešus, kuriem dosim iespēju apgūt organizatoriskās, nodarbību plānošanas, sagatavošanas un realizēšanas prasmes.

NODARBĪBAS PROGRAMMA:


10:00 - Reģistrēšanās pasākumam – parakstu lapu aizpildīšana un iepazīšanās ar plānu

10:15 - Drošības noteikumu izrunāšana, maisu un cimdu saņemšana, enerdžaizeri un ledlauži. (Pārgājiena laikā jaunieši vāks atkritumus)

10:40 - Pārgājiena maršruts Gaujas Nacionālā parka teritorija, Līču Lanģu dabas taka, Aivara Makstenieka izzinošs stāstījums par iežiem, to unikalitāti un Gaujas ielejas veidošanos.

11:30 – Pauze

11:45 – Maijas Ozoliņas un Nika Ozoliņa veidotas neformālās izglītības aktivitātes ar spēļu elementiem – dārzs, mežs, pļava, un stāsta veidošanas metode, kurā jaunieši mācās un iegūst zināšanas par dabas aizsardzību.

12:45 – Atgriezšanās Liepas ciemā, savākto atkritumu utilizēšana sadarbībā ar Liepas jauniešu centru “Apelsīns”

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta pasākuma fotografēšana un video filmēšana, sagatavotie materiāli tiks izvietoti biedrības tīmekļvietnē, sociālajos tīklos, informatīvajos materiālos projekta publicitātes nolūkos.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



19 views0 comments
bottom of page