top of page

Nodarbība “Pilsoniskā līdzdalības metode “Likumi un to ievērošana”"

27. un 28 jūlijā no plkst 16:00- 19:00 Biedrība “Bērnu un jauniešu centrs “Dari Vari””, projekta “Darām kopā” ietvaros aicina Tevi pieteikties aizraujošai nodarbībai meklējot atbildes uz jautājumu: Kas ir “Likumi un to ievērošana”? Liepas jauniešu centrā “Apelsīns”, Rūpnīcas ielā 12, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu nov. LV 4128


KO DARĪSIM/ KO IEGŪSI NODARBĪBĀS?


Iesildīsimies ar “enerdžaizeriem” un “ledlaužiem”

Kopā ar Cēsu novada pašvaldības policijas priekšnieku Guntaru Norbutu un Liepas biedrības “Sargiet bērnus” līdzdibinātāju ,juriskonsulti Selgu Skrastiņu noskaidrosim kāda ir jauniešu atbildība un tiesības. Kā izvairīties no likumpārkāpumiem un kā atšķirt administratīvos pārkāpumus no kriminālatbildības.

Kopā ar nodarbību vadītājiem Maiju Ozoliņu un Niku Ozoliņu, izmantojot neformālās izglītības metodes, un balstoties uz reāliem piemēriem meklēsim atibldes kā nepārkāpt likumu dažādās situācijās. Skatoties video un izmantojot teātra metodi apgūsim katra cilvēka pienākums, atbildība un tiesības. Mācīsimies kā atrunāt draugus no nepareizas rīcības, kā veikt sarunas, ja redzi, kad kāds dara ko nepareizu.

Grupu darbos veidosim plakātus, kuri tiks izmantoti jauniešu centrā, lai arī tā apmeklētājime būtu viegli saprotamas jauniešu tiesības, pienākumi un atbildība. Veidosim uzskatāmu materiālu, kas ikvienam palīdzēs atšķirt kriminālatbildību no administratīvās atbildības.

Sniegsim atgriezenisko saiti Mentimeter un Padlet aplikācijās

KĀ PIETEIKTIES?


Sūtot ziņu uz biedrības Facebook, Instagram vai zvanot 20328829 (nodarbību vadītājs Maijai Ozoliņai)

Īpaši aicinām, katrai nodarbībai pieteikties vismaz 3 brīvprātīgos jauniešus, kuriem dosim iespēju apgūt organizatoriskās, nodarbību plānošanas, sagatavošanas un realizēšanas prasmes.


NODARBĪBAS PROGRAMMA:


16:00 - Reģistrēšanās pasākumam – parakstu lapu aizpildīšana un iepazīšanās ar plānu

16:15 - Enerdžaizeri un ledlauži

16:30 - 27.07. Tikšanās ar Cēsu novada pašvaldības policijas priekšnieku Guntaru Norbutu

28.07 Tikšanās ar sertificētu juriskonsultu un Liepas biedrības “Sargiet bērnus” līdzdibinātāju Selgu Skrastiņu, un klausīsimies lekciju par jauniešu pienākumiem un tiesībām.

17:45 – Izglītojoši video, Gadījumu analīze par jauniešu atbildību, pienākumiem un tiesībām, teātra metodes, sarunu veidošana un konfliktu risināšana,

18:15 – Pauze

18:30 – Informatīvu plakātu veidošana grupu darbā par atbildību pienākumiem un tiesībām par kriminālo un administratīvo atbildību

19:00 – Atgriezeniskā saites sniegšana


Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta pasākuma fotografēšana un video filmēšana, sagatavotie materiāli tiks izvietoti biedrības tīmekļvietnē, sociālajos tīklos, informatīvajos materiālos projekta publicitātes nolūkos.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



17 views0 comments
bottom of page