top of page

Nodarbībā “Triki veiksmīgai ikdienas komunikācijai" Atskaite

Updated: Jun 28, 2023

29.04.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 10-11 nodarbība, piecu stundu garumā.

Nodarbība “Triki veiksmīgai ikdienas komunikācijai”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 8 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 14-24 gadiem. Paldies 3 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Agnese Ditke izmantojot ar improvizācijas terapijas metodēs.


Nodarbībā jaunieši apguva cieņpilnas komunikācijas prasmes un savu vajadzību apzināšanos pēc M.Rozenberga nevardarbīgās komunikācijas teorijas.

Tika pārrunāta komunikācijas nozīme un loma ikdienas dzīvē, definēti veiksmīgas komunikācijas pamatprincipi – cieņa, empātija, spēja klausīties, kā arī spēja apzināties savas vajadzības un nosaukt tās. Runājot par vajadzībām, iepazinām A.Maslova vajadzību piramīdu un tās līmeņus.

Nodarbības praktiskajā daļā jaunieši trenēja sadarbības prasmes, spēju aktīvi klausīties, kā arī izspēlēja reālas dzīves konfliktsituācijas, lai meklētu labāko veidu to risinājumiem.

Nodarbības noslēgumā diskutējām par vajadzību lomu dzīvē un komunikācijā, kā arī secinājām, ka klausīšanās un spēja “iekāpt otra cilvēka kurpēs” ir ļoti būtiska, lai veiksmīgi komunicētu savā starpā.


Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām!


Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43












64 views0 comments
bottom of page