top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Konfliktu risināšana" - atskaite


Ar prieku paziņojam par veiksmīgi novadītu devīto jauniešu projekta "Darām kopā" Vidzemes Pilsoniskās līdzdalības nodarbību "Konfliktu risināšana" 31.03.2022 no plkst. 15:00- 17:00, - jauniešu centrā "Apelsīns", Rūpnīcas ielā 12, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu novadā, LV- 4128

Šajā nodarbībā piedalījās 10 jaunieši no Liepas ciemata un Liepas lauku teritorijas apkārtnes vecumā no 13-20 gadiem.

No 10 jauniešiem 3 jaunieši bija brīvprātīgie, kas palīdzēja sagatavoties nodarbībai.

Ar jauniešiem runājām un darījām:

Spēlējot dažādas vienkāršas spēles, jauniešiem savā starpā radās konfliktējošas situācijas par noteikumu izpratni, spēļu izpildi, personiskām vēlmēm utt. Ja spēles laikā izcēlās konflikti tika izmantota, lai veidotu diskusiju un censtos konfliktu situācijas atrisināt, kā arī dažādi atjautīgi uzdevumi, kas konfliktu pārvērta un uz to varēja paskatīties, kā uz joku. Spēles, kas balstītas uz reakcijas ātrum un uzmanības noturēšanu ir labs konfliktu noturības treniņš. Nodarbību vadītāji bija kā tiesneši un monitorēja spēles gaitu. Katra konfliktu situācija arī mazākā tika pārrunāta un tika meklēti risinājumi starp noteikumiem. Tā veidojās arī diskusija par konfliktiem pārējā sabiedrībā, par noteikumu ievērošanu un neievērošanu.

Otrā nodarbības daļā jauniešiem darbojās 2 grupās, daļai jauniešu, kopā ar nodarbību vadītājiem bija jāizpilda nelieli uzdevumi, kas palīdz risināt ikdienas konfliktus ikdienā! Uz maiņām jauniešu un grupu vadītāji darbojās pie viedierīcēm, kur meklēja informāciju par jauniešu pienākumiem un tiesībām, un veidoja nelielu plakātu no žurnāla izgriezumiem kuru pēc tam prezentēja. Nodarbību vadītāji procesā iesaistījās kā mentori un palīdzēja ar informācijas atrašanu, nosūtīšanu, lai nodarbība veiksmīgi virzītos uz priekšu.

Jauniešiem bija iespēja sniegt atgriezenisko saiti par nodarbību Mentimeter un veidot aktivitātes dienasgrāmatu Padlet aplikācijās.

Nodarbībā nenotika finanšu plānošana un ēdiena gatavošana.

Aicinām visus interesentus lasīt vairāk par projektu mūsu mājaslapā: http://www.darivari.lv/

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14 #NVOfonds2022

8 views0 comments
bottom of page