top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Manas pirmās vēlēšanas" (JAC) atskaite

01.10.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 52, 53, 54. nodarbība, 11 stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Manas pirmās vēlēšanas", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7. līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 15 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-24 gadiem. Paldies 6 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.

Mūs uzdevums bija:

Došanās uz vēlēšanām

Gaidījām provizoriskos rezultātus

Dalīšanās ar pirmo vēlēšanu norises iespaidiem

Kahoot par politiku, politiķiem

Dialoga aplis par notikumiem ikdienā

Ko tad īsti darījām :

Daudziem jauniešiem šī bija īpaša diena. Pirmo reizi piedalīties vēlēšanās ir nopietns un atbildīgs pasākums.

Jaunieši visu septembri bija cītīgi strādājuši mācoties par vēlēšanām, par partiju programmām, par solījumiem, par Saeimas iekārtu, valsts iekārtu un citiem jautājumiem.

Pulcējāmies jau 11:00 JAC, lai vēlreiz pārrunātu radušos jautājumus un tad jau kopīgi dotos uz vēlēšanu iecirkni.

Jaunieši ļoti novērtēja, ka nodarbību vadītājs un sociālā darbiniece uz iecirkni devās reizē ar viņiem. Tas deva drosmi doties un novēlēt, jo kā zinām jaunieši diemžēl īsti nav ieinteresēti politikas norisēs.

Atgriežoties no iecirkņa, gatavojām pusdienas kopā ar Brīvprātīgajām no Gruzijas, kas mums mācīja gatavot Hinkaļi un Hačapuri. Dienas garumā tikai gatavotas arī maizītes, lai varētu izturēt vēlēšanu dienu, sekot provizoriskajiem rezultātiem, dalīties savās izjutās, kā bija piedalīties un veikt savu izvēli.

Jaunieši ir priecīgi, ka septembra mēnesis tika veltīts politikai un vēlēšanām. Tāpēc rezultātu gaidīšanas laikā jaunieši aktīvi dalījās ar ziņu kanālu informāciju par vēlēšanu norisi Latvijā.

Ir liels lepnums, ka jauniešiem esmu radījis interesi par politiku un notikumiem valstī. Tas tikai pierāda, ka šādi projekti jauniešiem ir ļoti nepieciešami un ir pamatoti ,ka daži temati ir jāatkārto vairākkārt.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


8 views0 comments
bottom of page