top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Mans Karjeras plāns" (JAC) atskaite

15.10.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 60-61. nodarbība, sešu stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Mans Karjeras plāns", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 10 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 14-22 gadiem. Paldies 4 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.

Mūsu uzdevums bija:

Darbojāmies ar īpašībām, kas mums katram piemīt

Pētījām CV un Motivācijas vēstules

Talantu bingo metode

Grupu darba uzstāšanās

Kādus plusus un mīnusus saskatām CV

Ko tad īsti darījām :

Nodarbības laikā izmantojot dažādus istrādātus materiālus, jauniešiem bija iespēja pēc zīmējumiem noteikt, kādas profesijas pārstāvji redzami, tad raksturot, kādām īpašībām ir jābūt, lai veiktu dažādu profesiju darbu.

Svarīgi bija dot zināt jauniešiem un parādīt cik svarīgi ir apzināt un iepazīt sevi. Jo katrs darba devējs pārrunās uzdot jautājumus, kur viens no jautājumie ir raksturojiet sevi, nosauciet savas labās un sliktās puses. Kā tev liekas kādas īpašības ir nepieciešamas, lai veiktu šo darbu.

Un tikai tad, ja jaunietis pratīs atbildēt uz šiem jautājumie, tad ir vieglāk veidot motivācijas vēstuli un gatavot CV.

Ir svarīgi palīdzēt jauniešiem sevi izzināt, jo mūsdienu darba devēji ir ļoti prasīgi un nepiekāpīgi. Mūsu jauniešiem bieži vien ir jāveic dažādi īslaicīgie darbi un diemžēl ir situācijas, kad par šiem darbiem nesamksā, Diemžēl šādu darba devēju netrūkst, bet mūsu jauniešiem tas ir glābiņš, kad neviens nevēlas dot šiem jauniešiem iespēju sevi pierādīt.

Nodarbības laikā bija mums jāatgriežas pie sarunas arī par Brīvprātīgo darbu, jo bieži vien tieši Brīvprātīgais darbs ir tas, kas rada darba pieredzi.

Ēdiena gatavošanā tika gatavoti makaroni “Lapša” ar vistas gaļas mērci, svaigiem salātiem.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14

















14 views0 comments
bottom of page