top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Spēles un viss ap spēlēm" (JAC) atskaite

02.10.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 55. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Spēles un viss ap spēlēm", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-22 gadiem. Paldies 4 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.


Mūs uzdevums bija iepazīt:

Spēles

Spēļu veidus

Spēļu spēlešana


Ko tad īsti darījām :

Pēc smaga darba ar politiku un vēlēšanām, jaunieši izteica lūgumu nodarbību pavadīt nedaudz vieglāku un ar atpūtas elementiem. Tāpēc tika nolemts, kā šī būs spēļu diena.

Ar jauniešiem tika pārrunāti spēļu veidi:

Stratēģiskās,

Prāta spēles,

Veiklības spēles,

Arkādes spēles - ātrspēles,

Sižeta spēles.


Uz vietas spēlējām monopolu, kas bija izaicinājums, jo noteikumi bija Lietuviešu valodā un interesanti, ka banka bija digitāla un nauda bija virtuāla, kad katram spēles dalībniekam tika izsniegta karte ar noteiktu naudas summu tajā. Šī spēle ir ļoti pietuvināta mūsdienām, kad visi norēķini tiek veikti ar bezskaidru naudu. Jauniešiem tas dod pieredzi rīkoties ar finansēm, veidot attiecības, veikt pārrunas un izvērtēt riskus. No malas šķiet-tā ir tikai spēle, bet tās laikā jaunieši pārvēršas un viņos attīstās jaunas īpašības.

Nodarbības noslēgumā - ēdiena gatavošana. Šoreiz mācījāmies gatavot rīsus. Starp citu-to pagatavošanā arī nepieciešamas zināšanas un pareizā stratēģija, jo to pagatavošana nav viegls uzdevums. Vai mums izdevās? Jā…par visiem 100!

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



4 views0 comments
bottom of page