top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Vēlēšanas" Apīte - atskaite

05.04.2022 no 16:00-19:00 ir noritējusi 18.nodarbība Pilsoniskās līdzdalības metode “Velēšanas”, RPBJC struktūrvienībā “Apīte” Apes ielā 8, Rīgā.

Nodarbībā piedalījās 10 jaunieši un sociālā audzinātāja no “Apītes”, vecumā no 15-24 gadiem. Paldies 2 aktīvajiem brīvprātīgajiem - Andrejam Mosjaginam un Rihardam Ruģelim, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, apgūstot gan nodarbību plānošanas un realizēšanas, gan ēst gatavošanas prasmes.

Nodarbības vadītājs Edgars Muktupāvels ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes diskusijas, mentimetrs un grupu darbus, deva iespēju dalībniekiem apgūt šādus tematus:

Kas ir velēšanas?

Velēšanas kultūra.

Kā īsteno velēšanas?

Kam var īstenot velēšanas?

Kas var īstenot velēšanas?

Nodarbības mērķis bija radīt izpratni par vēlēšanas kultūru un to kā velēšanas darbojas, kas balstījās uz jauniešu izteikto vēlmi uzzināt vairāk un izprast velēšanu nozīmi. Jauniešiem ar mentimetra palīdzību tika uzdoti dažādi jautājumi par velēšanām, tās mērķiem utt. Jaunieši dalījās savā pieredzē un uzdeva jautājumus, piemēram: “Kāpēc vispār jāiet uz velēšanām”. Interesanti bija uzzināt, ka jaunieši ir domājuši par vēlēšanām, kas notiks šī gada 2.oktobrī. Grupā bija jaunieši, kuri atzina, ka viņi priecājas ka Latvijā ir demokrātiskas vērtības tajā skaitā velēšanas.

Izvērtējot nodarbības norisi, jaunieši atzina, ka nodarbība patika un bija ļoti vērtīga, noteikti vēlētos piedalīties vēl līdzīgās nodarbībās. Izrādīja gatavību tie, kas ir pilngadīgi un balsot tiesīgi iet uz vēlēšanām un paust savu nostāju.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



23 views0 comments
bottom of page