top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Ziedošana" Apīte - atskaite


31.03.2022 no 16:00-19:00 ir noritējusi 17.nodarbība Pilsoniskās līdzdalības metode “Ziedošana, RPBJC struktūrvienībā “Apīte” Apes ielā 8, Rīgā.

Nodarbībā piedalījās 10 jaunieši un sociālā audzinātāja no “Apītes”, vecumā no 17-24 gadiem. Paldies 3 aktīvajiem brīvprātīgajiem - Inetai Kungulei, Andrejam Mosjaginam un Rihardam Ruģelim, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt noadrbību, apgūstot gan nodarbību plānošanas un realizēšanas, gan ēst gatavošanas prasmes.

Nodarbības vadītājs Edgars Muktupāvels ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes diskusijas, mentimetrs un grupu darbus, deva iespēju dalībniekiem apgūt šādus tematus:

Kas ir ziedošana? Ziedošanas kultūra. Kā izlieto ziedojumus? Kam var ziedot? Kas var ziedot? Nodarbības mērķis bija radīt izpratni par ziedošanas kultūru un to kā ziedošana darbojas, kas balstījās uz jauniešu izteikto vēlmi uzzināt vairāk un izprast ziedošanas un labdarības nozīmi. Jauniešiem ar mentimetra palīdzību tika uzdoti dažadi jautājumi par ziedošanu, tās mērķiem utt. Jaunieši dalījās savā pieredzē un uzdeva jautājumus, piemēram: “Vai patiesi viss ko noziedo nonāk galamērķī?”. Interesanti bija uzzināt, ka jaunieši ir aizdomājušies par ziedošanu, bet daļa norādīja, ka baidās. Citi teica, ka paši labprāt lūgtu palīdzību, dažādās dzīves situācijās. Grupā bija jaunietis, kurš atzina, ka ziedo katru mēnesi vienai biedrībai pieci euro. Uz jautājumu, ko jaunieši ir gatavi ziedot, atbildes bija dažādas. Nodarbības vadītājs E.Muktupāvels atzina: “Viena no atbildēm, man kā nodarbības vadītājam visvairāk sildīja sirdi, ka jauniete gatava ziedot savu laiku, jo kā zinām bieži vien tieši laiks ir tas, kas nepieciešams visvairāk, jo bieži vārds palīdz daudz spēcīgāk nekā ziedotā nauda vai manta.”

Izvērtējot nodarbības norisi, jaunieši atzina, ka nodarbība patika un bija ļoti vērtīga, noteikti vēlētos piedalīties vēl līdzīgās nodarbībās, tāpēc ar jauniešiem ir vienošanās, ka nākamās nodarbībās apskatīsim tēmas par Pilsoniskās līdzdalības metodi “Kampaņa”.

Nodarbībā jaunieši apguva arī galda kultūru un ēst gatavošanu, kopīgi sacepot pankūkas un baudot maltīti.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14

42 views0 comments
bottom of page