top of page

“Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senioriem “Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs “Jaundubulti””

17.10.2022 no 11:00-14:00 un 24.10.2022. no 10:00-15:00 ir noritējušas “Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senioriem “Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs “Jaundubulti”” Nr.7-8-9, Strēlnieku prospektā 38, Jūrmalā.

Aktivitātē piedalījās 67 pansionāta iedzīvotāji un 11 brīvprātīgie.

Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte notika siltā gaisotnē, jo gan jaunieši ar nodarbības vadītāju, gan kanisterapija, kuras galvenie varoņi ir suņi, tikām ļoti gaidīti. Viens no nodarbības mērķiem bija uzlabot klientu veselību un labsajūtu, otrs, ka jaunieši brīvprātīgie iepazīstas ar to kā seniori dzīvo un pavada savu ikdienu pansionātā. Jaunieši aprunājās, palīdzēja pārvietoties un vienkārši pavadīja laiku ar pansionāta iedzīvotājiem. Šoreiz bija iespēja kanisterapiju, jeb sunīšus mūsu brīvprātīgajiem pavadīt arī pie gulošajiem iemītniekiem, kas grūti pārvietoties vai arī ir guloši.

Tāpat 17.10.2022. centra iedzīvotājiem bija iespēja piedalīties viktorīna par Politki, partijām, jo oktobra mēnesis bija vēlēšanu mēnesis. Dalībniekiem bija interesanti pārbaudīt savas zināšanas, un kas iepriecina uzdeva arī daudz jautājumus par ikdienas aktualitātē Latvijā un pasaulē. Viktorīnas šī centra iedzīvotājiem ir iecienītas, jo tas palīdz asināt prātu un iegūt jaunas zināšnas par notikumiem Latvijā un pasaulē.

Liels prieks ir par to, ka uz šīm aktivitātēm jaunieši/brīvprātīgie piesakās paši un nemaz nav jāuzrunā, kāds pats ik pa laikam apjautājas kad būs brauciens uz Jūrmalu.

Ir svarīgi, ka mēs domājam un neaizmirstam par šiem cilvēkiem, jo bieži vien šeit atrodošies senjori ir palikuši vieni un var teikt, ka tuvākais cilvēks ir iestādes darbinieks.

Galvenā atziņa, ka noteikti grib arī piedalīties nākamajās pilsoniskajās aktivitātēs, kas notiks pansionātā.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14





16 views0 comments
bottom of page