top of page

Pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitātes.

Biedrības BJC ”Dari Vari” Sabiedrības integrācijas fonda finansētais projekts jauniešiem “Darām kopā” ietvaros vienu reizi mēnesī informējam jauniešus par pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitāšu iespējām

12. un 13. augustā Jūrmalā, Dzintaru Mežaparkā, Eiropas Jaunatnes gada ietvaros norisināsies vasaras lielākais notikums jauniešiem - brīvdabas un koprades festivāls “KOPUMS”.

Festivāla mērķis ir vienkopus pulcēt vairāk kā 10 000 cilvēkus, tai skaitā vismaz 1000 jauniešus no attālākiem reģioniem, un iepazīstināt viņus ar jaunatnes organizācijām un iespējām, kā lietderīgi un interesanti pavadīt laiku, kā arī iedvesmot jauniešus līdzdarboties labākas nākotnes kopradīšanā - festivālā darbosies dažādas aktivitāšu zonas, kur katrs varēs atrast sev tīkamu nodarbi un jaunus iespaidus:

Tāpat joprojām tiek aicinātas pieteikties organizācijas un jaunieši, kas vēlētos dalīties ar savu aktivitāti, telti vai ideju KOPUMĀ. Idejas iespējams iesniegt, rakstot uz elizabeta.kregere@ljp.lv!


Aicinām pieteikties Vides izziņas konkursam “Deviņas zaļās pieturas”

Aicina Rīgas 7. – 12. klašu jauniešus individuāli vai veidojot divu vai trīs dalībnieku komandu aktīvi atpūsties un izveidot 3 – 10 km garu pastaigas maršrutu ar deviņām apskates objektu pieturām.

Elektroniski pieteikties Vides izziņas konkursam “Deviņas zaļās pieturas” https://ej.uz/9-pieturas un gpx faila QR kodu un maršruta lapu iesūtīt līdz 2022.gada 1.oktobrim uz e-pastu: iherberga@edu.riga.lv.

Kuldīgas novada jaunieši tiek aicināti uz divām nometnēm. Nometne "Gribi būt uzņēmējs - sāc gatavoties jau tagad" jauniešiem vecumā no 13 līdz 17 gadiem notiks no 17.augustam līdz 21.augustam viesu namā "Vītoliņi", Tukuma novadā, savukārt nometne "Ieslēdz savu biznesa jaudu" jauniešiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem notiks no 22.augusta līdz 26.augustam viesu namā "Laidi", Kuldīgas novadā.

Nometnes paredzētas ikvienam Kurzemes reģionā deklarētam jaunietim, kurš domā, apsver, grib pamēģināt vai plāno kļūt par uzņēmēju, vai arī jau ir uzņēmējdarbības ceļa sākumā un vēlas uzlabot savas prasmes un spējas droši virzīties tālāk.

Nometne "Gribi būt uzņēmējs - sāc gatavoties jau tagad" paredzēta 13 - 17 gadus veciem Kurzemes jauniešiem, kuri apsver iespēju kādreiz kļūt par uzņēmēju un vēlas attīstīt līderības prasmes, sadarbību, biznesa ideju izstrādi un biznesa ideju meklēšanu, kā arī finanšu pratību.


Nometne "Ieslēdz savu biznesa jaudu" paredzēta jauniešiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem, kuri apsver domu -kļūt par uzņēmējiem vai jau ir uzņēmējdarbības ceļa sākumā un vēlas uzlabot savas prasmes un spējas.

Katrā nometnē plānotais dalībnieku skaits - līdz 20 jauniešiem. Pieteikšanās nometnēm paredzēta līdz 9.augustam vai kamēr ir pieejamas vietas. Aktīvas pieteikšanās rezultātā, ja plānotais nometņu dalībnieku skaits tiks sasniegts, pieteikšanās anketas var tikt slēgtas arī ātrāk.


4. Brīvā laika aktivitāšu projekts “Drošais ātrritenis – 2022”

Tev patīk braukt ar velo? Interesenti tiek gaidīti otrdienu pēcpusdienās Biķernieku trasē un 15. un 22. augustā Bieriņu trasē.


Otrdienu pēcpusdienās Biķernieku trasē no plkst. 17.30 jaunos interesentus gaida veloaktivitātes ar sacensību elementiem.

Divas pirmdienas – 15. un 22. augustā darbosimies arī Bieriņu trasē (Rīga, netālu no Mārupes robežas, nejaucam ar Bīriņiem!).

Varēsi uzzināt, kas jāievēro, lai varētu braukt ātri un droši, kā pareizi uzliekama ķivere, un vēl citas interesantas lietas. Būs iespējams arī iepazīties ar iesildīšanās un atsildīšanās vingrojumiem, kas veicami pirms un pēc braucieniem.

Esi drošs – garu lekciju nebūs, mūsu pamatprincipi ir “Mācies darot” un “Brauc ar prieku!”.

Plašāka informācija: pa tālruni 26280340 vai ritenvasara@inbox.lv.

Dalība bezmaksas.


Rīgas vasaras kultūras programma. Svētki rīdziniekiem un pilsētas viesiem vēl visu augusta mēnesi. Koncerti, apkaimju svētki, izstādes un citi pasākumi. Izbaudi vasaru un iegūsti jaunas emocijas Rīgā. Pasākumu programmu meklē vasara.riga.lv


Piedalies Biedrības BJC "Dari vari" rīkotajās nodarbībās Rīgā un Vidzemē! Nodarbības notiek projekta "Darām kopā" ietvaros. Izvēlies sev piemērotāko un piesakies!

Vairāk informācijas biedrības Facebook un Instagram kontos vai mājas lapā www.darivari.lv


9 views0 comments
bottom of page