top of page

Vidzemes Pilsoniskās līdzdalības nodarbības “Erasmus+ jauniešu mobilitātes projektu darbnīca”

06.07. un 07.07.2022 no plkst. 16:00-19:00 novadījām 16. un 17. nodarbību

Liepas jauniešu centrā “Apelsīns”, Rūpnīcas ielā 12, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu novadā.

Abās nodarbībās kopā piedalījās 11 jaunieši no Vidzemes lauku reģiona.

1.daļa (06.07)

Izmantojot neformālās izglītības metodes, jaunieši veidoja ekokartes par resursiem kas pieejami jauniešu dzīvesvietā. Jaunieši mācījās veidus, kā pašiem plānot un realizēt savu brīvā laika pavadīšanu. Savukārt vienas pieturas darbnīcā jaunieši savstarpēji komunicēja un apsprieda, kas tad ir lietderīgi pavadīts laiks, kas pēc viņu uzskatiem ir jauniešu apmaiņa u.c. Dalībniekiem tika piedāvāta iespēja uzzināt veidus, kā apceļot Eiropu un tikt pie jaunām zināšanām gluži par velti. Kopā pētījām, kas ir Erasmus+, kādas programmas pieejamas projektā un kam vispār vajadzīgas Erasmus+ programmas. Jaunieši ar patiesu interesi klausījās pieredzes stāstos un centās izprast Erasmus + projektu plānošanas un organizēšanas knifus. Noslēgumā, kā jau ierasts, tika sniegta atgriezeniskā saite caur Mentimeter un Padlet.

2.daļa (07.07)

Izmantojot neformālās izglītības metodes, jaunieši risināja uzdevumu bingo, kurā bija jāmeklē atbildes par youthpass kompetencēm, loģisko domāšanu, kultūra izpausmēm, valodas un teksta lietošanu, mācīšanās procesiem un kā to pielietot Erasmus + programmās.

Uz iepriekš izveidotām kanvām tika rakstītas jaunas Erasmus+ projektu idejas. To tapšanā neskaitāmi jautājumi tika uzdoti pieredzējušajiem projekta dalībniekiem un kopīgi “pieslīpētas” nākotnes idejas. Pasākums noslēdzās ar prezentāciju veidošanu. To tēma - kultūras vakars. Ar Latviju saistītas spēles, dziesmas un viktorīnas. Šī nodarbības daļa ļāva jauniešiem saprast, kā realitātē notiek programmu pasākumu veidošanas process! Noslēgumā jaunieši atbildēja mentimeter uz jautājumiem par brīvpratīgo darbu!

Divas nodarbību dienas paskrēja nemanot. Jaunieši izrādīja tiešām lielu interesi, un nodarbību laikā mēs atbildējām uz neskaitāmiem jautājumiem. Tostarp izrunājām arī projekta pieejamības jautājumu, gan tiem jauniešiem kuri vēl nav pilngadīgi gan tiem, kas jau sasnieguši 18 gadu vecumu.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14




21 views0 comments
bottom of page