top of page

Pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitātes.

Biedrības BJC ”Dari Vari” Sabiedrības integrācijas fonda finansētais projekts jauniešiem “Darām kopā” ietvaros vienu reizi mēnesī informējam jauniešus par pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitāšu iespējām.


Iegūsti darba pieredzi saņemot stipendiju.

Ja esi jaunietis vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kas ieguvis vai plāno iegūt bezdarbnieka statusu, tad Tev ir iespēja iegūt pirmo darba pieredzi kā jaunatnes darbiniekam.

Jaunietis pasākumā tiks iesaistīts uz 6 mēnešiem, un dienā saņems stipendiju 15 EUR. Savus darba pienākumus veiksi, strādājot ar bērniem un jauniešiem, kādā no Mārupes novada dienas centriem vai jauniešu centrā “HĒLIJS”. Tavos darba pienākumos ietilps darbs ar bērniem un jauniešiem, organizējot dažādas aktivitātes, pasākumus, konkursus vai radošās darbnīcas. Vairāk informācijas šeit:


"Ascendum" meklē brīvprātīgos sarunām ar senioriem

“Ascendum” aicina pretendentus no 21 gada vecuma pieteikties kādam no diviem brīvprātīgā darba periodiem (decembris–janvāris; februāris–marts) SARC “Rūjienas senioru māja”, lai vairāku mēnešu garumā reizi divās nedēļās pavadītu laiku ar senioru nama klientiem, veidojot ar tiem cilvēciskas attiecības, bagātinot viņu dienas ar kopīgām aktivitātēm un reflektējot par savu pieredzi brīvprātīgo dienasgrāmatās. Iepriekšēja pieredze līdzīga veida darbā nav nepieciešama. Vairāk informācijas te:


Apmaiņas programma

𝗧𝘄𝗶𝘁𝗰𝗵𝗲𝗮: 𝗡𝗲𝘅𝘁𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗜𝗜

15.11.2022. – 23.11.2022.

Pasteidzies izmantot iespēju! Vēl divas dienas, lai pieteiktos dalībai apmaiņas programmā un dotos uz Albāniju!! Pieteikšanās līdz 31.10.2022


Iesaisties LABBŪTĪBAS KAMPAŅĀ

01.11.2022 -31.11.2022

No šā gada 1. novembra līdz 31. novembrim tiks īstenota Labbūtības kampaņa Eiropas Jaunatnes gada projekta ietvaros. Kampaņas galvenais mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par jauniešu fiziskās un mentālās veselības būtiskumu un lauzt daļu no sabiedrībā esošajiem mītiem. Kampaņas ietvaros jauniešiem ir iespēja aktīvi iesaistīties un izstrādāt iniciatīvu projektus, saņemot finansējumu līdz EUR 1000. Iniciatīvu konkurss ir paredzēts ikkatra jaunieša sasniegšanai un jaunatnes organizāciju atbalstam darbam ar attāliem reģioniem.


Darbnīcas "Medijpratība un kritiskā domāšana"

14.11. un 28.11.

14. novembra darbnīcā runāsim par to, kas ir loģikas kļūdas un kā tās atšķirt. Darbnīcas laikā gūsim teorētisku izpratni par loģikas kļūdām, kā arī caur praktiskiem uzdevumiem un pārbaudījumiem attīstīsim savas spējas atpazīt loģikas kļūdas ikdienā.

Kopā ar LU pasniedzēju un pilsonisko aktīvisti Lindu Curiku un Vācijas vēstniecību Latvijā Āgenskalna tirgus Jauniešu stacijā Jums būs iespēja ielūkoties ziņu un dezinformācijas veidošanas virtuvē, iemācīties atpazīt kvalitatīvu žurnālistiku, kā arī diskutēt bez aizspriedumiem un stereotipiem. Šīs zināšanas noderēs gan studiju procesā, gan ikdienā, iegūstot informāciju par sabiedrībā notiekošo un diskutējot ar saviem draugiem.

Darbnīcas:

28. novembrī "Sazvērestības teorijas"

Dalība bez maksas. Darbnīca notiek Jauniešu stacijā 2. stāvā.


Izmanto iespēju un piedalies konkursā studijām UWC (United World Colleges) skolās visā pasaulē.

Lai pretendētu uz mācību vietām, jauniešiem jābūt 16-17 gadus veciem un gataviem sevi apliecināt trīs konkursa kārtās. UWC vērtē kandidātus, balstoties uz jauniešu sasniegumiem un potenciālu, neatkarīgi no finansiālā stāvokļa, tautības, rases vai reliģiskās pārliecības. Uzvarētājiem ir iespēja iegūt mācību vietu, un pēc nepieciešamības arī stipendiju līdz pat 100% apmērā mācību un uzturēšanās izdevumu segšanai divu gadu garumā. Skolu absolvējot, jaunieši iegūs starptautiski atzītu vidējās izglītības diplomu.

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 2022. gada 16. decembrim.


35 views0 comments
bottom of page