top of page

Pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitāšu iespējās

24.04.2024

Biedrības JC ”Dari Vari” projekts jauniešiem “Jauniešu aktivitātes Darām kopā” ietvaros vienu reizi mēnesī informējam jauniešus par pilsoniskās sabiedrības līdzdalības aktivitāšu iespējām.



  1. Iniciatīvu konkurss Rīgas jauniešiem


Projektu darbnīcā būs iespēja uzzināt vairāk par jauniešu projektu konkursiem, iepazīt projektu rakstīšanas un pieteikumu aizpildīšanas nianses, attīstīt idejas, atrast partnerus un saņemt atbildes uz dažādiem jautājumiem par Jauniešu iniciatīvu konkursu.

❗️Darbnīca notiks tiešsaistē. Pieteikšanās darbnīcai šeit- https://forms.gle/24TTcqQeLHGTvH396


  1. Aicina pieteikties starptautiskām mācībām par sportu kā neformālās izglītības mācīšanās rīku


Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jaunatnes darbiniekus un darbā ar jaunatni iesaistītos, kas savā ikdienas darbā ar jauniešiem (līdz 30 g.v.) izmanto sporta aktivitātes, līdz 3. jūnijam pieteikties mācībām “Sporta prakse”. Tās no 2024. gada 13. līdz 18. oktobrim notiks Antverpenē, Beļģijā.

Mācību kursa galvenais mērķis ir vienkopus pulcēt jaunatnes darbiniekus un sporta jomas entuziastus, kuri ir ieinteresēti mācīties par sportu kā neformālās izglītības mācīšanās rīku. Mācību kursā tiks likts uzsvars uz sportu kā sociālu struktūru, kā mācīšanās un refleksijas rīku, kā arī procesu individuālajai un kopienas attīstībai.

 


Vairāk info šeit: https://ej.uz/dari22 

  1. Jauniešiem iespēja pieteikties “EuroPeers” mācību kursam Austrijā

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina jauniešus, kuri ir piedalījušies kādā no Eiropas Savienības (ES) programmu “Erasmus+” jaunatnes jomas vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektiem, izmantot iespēju un līdz 2024. gada 12. maijam pieteikties dalībai “EuroPeers” mācību kursā, lai kļūtu par “EuroPeers” vēstnesi. Tas no 10. līdz 14. jūlijam notiks Grācā, Austrijā.





Šis kurss paredzēts jauniešiem, kuri:

  • - ir veikuši brīvprātīgo darbu, piedalījušies jauniešu apmaiņas projektā, apceļojuši Eiropu - iniciatīvas “DiscoverEU” ietvaros vai īstenojuši jaunatnes līdzdalības/solidaritātes projektu;

  • - ir ieinteresēti dalīties savā pieredzē ar citiem jauniešiem un vēlas iemācīties kā to darīt veiksmīgāk;

  • - ir gatavi apgūt dažādu pasākumu un aktivitāšu plānošanas kompetences;

  • - vēlas kļūt par starptautiskā un vietējā (Latvijas) “EuroPeers” tīkla vēstnesi;

  • - dzīvo kādā no EuroPeers tīkla valstīm: Austrija, Beļģija (DE), Igaunija, Somija, Francija,  Vācija, Itālija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Rumānija, Slovēnija, Spānija, Zviedrija.

  • - ir 18-30 gadus veci;

  • - var komunicēt angļu valodā.

Papildus info: https://ej.uz/dari26 


4.Skolēniem iespēja pieteikties vasaras darbam Olaines novada pašvaldības iestādēs no 1.maija


No 2024.gada 1.jūlija līdz 23.augustam 70 skolēniem būs iespēja iesaistīties nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā un strādāt kādā no Olaines novada pašvaldības iestādēm. Katrs skolēns strādās 2 nedēļas, 4 stundas dienā, saņemot stundas tarifa likmi 4,60 EUR apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Vairāk info: https://ej.uz/dari27 




5.Iepriecini senioru 

icinām ikvienu interesentu doties uz Rīgas sociālās aprūpes centrs "Mežciems", kuru par mājām sauc gandrīz 200 senjori un cilvēki ar invaliditāti.

  • Kopā spēlēsim galda spēles, parunāsim, lasīsim, iziesim pastaigā centra pagalmā. Sociālās aprūpes centrs "Mežciems". Viņi ļoti priecājas par ciemiņiem. Mīļš vārds, kopā būšana, sarunas un sirds siltums ir vērtīgākās dāvanas, ko varam viņiem dot.

Aktivitāti organizē Baltijas Reģionālais fonds projekta "Iesaisties un esi iesaistīts" ietvaros ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gadam atbalstu.


Vairāk info šeit: https://ej.uz/dari28


Par biedrības “Dari Vari ” pasākumiem meklē informāciju mūsu Facebook un Instagram kontos vai mājas lapā www.darivari.lv




9 views0 comments
bottom of page