top of page

Nodarbība “Finanses” Atskaites

22.07.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 25. nodarbība, četru stundu garumā.

Nodarbība “Finanses”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.


Nodarbībās piedalījās 10 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 15-23 gadiem. Paldies 3 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels.

Nodarbības mērķis bija ar jauniešiem izrunāt sociālās garantijas, ko piedāvā Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūra un Rīgas valstpilsētas pašvaldības sociālais dienests.

Jaunieši kas piedalās nodarbībās ir bāreņi un bez vecāku gādības palikušiem bērni. Tāpēc, kad jaunieši paliek pilngadīgi un uzsāk savu dzīvi, tiek informēti par garantijām.

Papildus tika sniegta informācija arī par pašnodarbinātā statusu un nodokļiem, jo ir jaunieši, kurus neņem oficiāli darbā, tad meklē iespēju strādāt BOLT vai WOLT, kas prasa, lai būtu pašnodarbinātā status. Šeit arī bija svarīgi jauniešus iepazīstināt, kā tiek aprēķināti nodokļi un kā tie dalās, atkarībā no ienākumu lieluma.

Diskusiju gaitā jaunieši arī interesējās par valsts budžetu, kā tas veidojas, cik ir Latvijas parāds, pārrunājām arī, par obligāciju iegādi, kādā veidā, ja jauniešiem ir iekrājumi un vēlas ieguldīt savu naudu drošā finanšu instrumentā, tika ieteikts Latvijas valsts izdotās obligācijas.

Nodarbība parādīja, ka jauniešus interesē, kas notiek valstī ar finansēm un kā veidojas valsts budžets. Tas tikai nozīmē, ka mēs noteikti vēl rīkosim nodarbības par Finansēm. Ir svarīgi ik pa laikam atgādināt arī, kā tiek nodrošinātas sociālās garantijas un, ka ir jāizpilda daži mājas darbi (rēķini, maksājumi), lai varētu tās saņemt.

Šī nodarbība nebija izņēmums, kad ar jauniešiem tika gatavotas arī pusdienas un šoreiz pirmoreiz ar jauniešiem izmēģinājām pagatavot kartupeļu sacepumu, kas neskatoties uz to ka aizņēma 2 stundas laika izdevās ļoti garšīgs.

Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos futbola turnīram! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43







38 views0 comments

©2023 by Biedrība "Jauniešu centrs "Dari Vari"" +37125313411

bottom of page