top of page

Noticis sestais “Kopdares” pasākums “Ekskursija ar gidu Latvijas Okupācijas muzejā”, Rīgā.

Raibā dažādu tautību kompānijā, brīnišķīgā siltā pavasara dienā aizvadījām kultūras izglītojošo pasākumu “Ekskursija ar gidu Latvijas Okupācijas muzejā”, 2024. gada 27.aprīlī.

            Pasākuma dalībnieki neilgi pirms plkst. 13:00 sapulcējās Vecrīgā, Latviešu strēlnieku laukumā, kur draudzīgā atmosfērā iepazinās, atkalsatikās un sadalījās divās grupās, lai apmeklētu muzeju. Šajā pasākumā iesaistījās latvieši, spāņi,  romi, Ukrainas bēgļu ģimene un krievi, lai kopīgi iepazītu vēsturi un apskatītu jaunāko Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīciju, gidu Nikolaja un Inetas pavadībā. Pasākuma vadītājs Edgars Muktupāvels kopā ar čaklajiem brīvprātīgajiem Ņikitu, Andreju, Danielu, Rihardu, Tomu un citiem jauniešiem aktīvi iesaistījās un sniedza atbalstu pasākuma norisē, kā arī jaunieši ieguva pieredzi pasākumu rīkošanā un kvalitatīvā norisē. Izsakām lielu paldies gan brīvprātīgajiem, gan pasākuma dalībniekiem par aktīvu iesaisti un augsto novērtējumu.

            Muzeja apmeklējumā radās ne mazums jautājumu uz kuriem gidi labprāt sniedza atbildes un skaidroja dažādos faktus. Pat jaunākajiem dalībniekiem, kuri bija 6-13 gadu veci, bija ļoti ieinteresēti un atzina, ka šī bija ļoti vērtīga ekskursija un noteikti iesaka to apmeklēt citiem. Dalībnieki ar aizrautību klausījās gida stāstījumā, kā arī izmantoja ekspozīcijas interaktīvās spēles, lai iepazītu vēstures liecības un iegūtu labāku izpratni par okupācijas laiku, cilvēku likteņiem un latviešu diasporas nozīmīgumu trimdā, kā arī dokumentiem, kuri palīdzēja atgūt Latvijas neatkarību.

            Pēc ekskursijas noslēguma dalībniekus gaidīja siltas pusdienas, kuras čaklie brīvprātīgie atgādāja uz pašu Latviešu Strēlnieku laukumu, kurā baudījām pikniku Latviešu Strēlnieku pieminekļa pakājē. Turpinot diskusijas par piedzīvoto ekskursiju dalībnieki dalījās pieredzē un atzina, ka šī izstāde nelīdzinājās nekam iepriekš redzētam un izveidota ļoti profesionāli. Dalībnieki īpaši novērtēja biedrības darbu jauniešu labā, kā arī izteica pateicību par iespēju iesaistīties šāda veida projektā, kas sniedz nenovērtējamu pieredzi un paplašina zināšanas par vēsturi un dažādu nacionalitāšu iespēju kopīgi darboties labākas nākotnes veidošanā, gluži kā toreiz, kad dažādu nacionalitāšu jaunieši apvienojās, lai cīnītos par Latvijas neatkarības atgūšanu, kurā daudzi tika apcietināti vai nogalināti. Pasākuma dalībnieki projekta laikā jau ieguvuši jaunus draugus un vienojās tikties arī noslēdzošajā projekta pasākumā.

            Biedrība “Jauniešu centrs “Dari Vari”” izsaka lielu pateicību @Latvijas Okupācijas muzejam par sirsnīgo uzņemšanu, īpašo viesmīlību un lielu paldies gidiem Nikolajam un Inetai par aizraujošajiem stāstījumiem.

            Biedrības “Jauniešu centrs Dari Vari” projekta “Kopdare” noslēguma pasākums Ģimenes diena, jau pavisam drīz 2024.gada 18.maijā, precīza informācija drīzumā sekos, lūdzu sekot līdzi sociālajos tīklos vai mājas lapā!

Pieteikšanās līdz 15/05/2024 aizpildot dalībnieku pieteikšanās anketu: https://ej.uz/kopdare-anketa

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” projekts "Kopdare", projekta Nr. 2023.LV/MTSP/11



8 views0 comments
bottom of page