top of page

46.nodarbība “No Tava iesnieguma līdz pabalsta ienākšanai Tavā bankas kontā”

13.04.2024. Rīgas 12 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Imanta” vecumā no 12-24 gadiem pulcējās Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra Struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, kā arī attālināti "Zoom" platformā, lai piedalītos izaugsmes darbnīcā “No Tava iesnieguma līdz pabalsta ienākšanai Tavā bankas kontā”

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kopā ar jaunatnes lietu speciālisti Aigu Silicku.

Nodarbību iesākām ar kahoot jautājumiem, tā ievadot jauniešus nodarbības tematā un uzvedinot uz jautājumiem, kā arī pārbaudījām jauniešu zināšanas pirms tēmas. Pirmajām trīs vietām Aiga bija sagādājusi arī saldu pārsteigumu.

Tā kā lielākā daļa jauniešu, kas piedalījās nodarbība izteica vēlmi uzzināt kādi ceļu iet jaunieša iesniegums no Jaunatnes lietu speciālista līdz naudas saņemšanai kontā, lūdzām Aigu sagatavot prezentāciju kāds tad ir šis ceļš.

Tāpat jaunieši tika iepazīstināti par Sociālo garantiju veidiem un to lielumu, kā arī noteikumi, kad un kāpēc tos var saņemt.

Jauniešiem bija svarīgi iegaumēt, ka naudas ieripoša kontā bieži vien ir atkarīga no tā cik "slinks" jaunietis. Vai jaunietis iesniegumu uzraksta laicīgi, vai ir laicīgi apmaksājis iepriekšējo treī mēnešu rēķinus, vai tos ir laicīgi iesniedzis, vai ir precīzi un pareizi uzrakstījis savu bankas kontu. Vai laicīgi pabrīdina savu darbinieku par to, ka maina dzīvokli. Tas pats attiecās arī uz jauniešiem, kas mācās un saņem pabalstu ikmēneša izdevumiem.

Jaunieši uzzināji cik daudz cilvēki pārbauda iesniegumus, dokumentus ko iesniedz jaunieši.

Jaunietis ir pieaudzis un pats atbild par to cik laicīgi tiks iesniegts iesniegums, ja vēlas ātrāk saņemt naudu.

Protams jauniešu izbrīns bija liels uzzinot, ka iesniegums iet desmit soļu rituālu.

Pēc nodarbības jaunieši pateica paldies, ka informācija un diskusija bija lietderīga un nepieciešama.

Pēc nodarbības visi kopā kā jau parasti gatavojām pusdienas un šoreiz tās bija plānās pankūkas ar dažādiem pildījumie un vistas šķinķīti.

Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43




21 views0 comments
bottom of page