top of page

45.nodarbība Jauniešu izaugsmes darbnīca “Karjeras telpa”, tēma #6 “Profesiju daudzveidība”

Updated: Mar 27

23.03.2024. Rīgas 13 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Imanta” vecumā no 12-24 gadiem pulcējās Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra Struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, lai piedalītos izaugsmes darbnīcā “Karjeras telpa”.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar karjeras konsultanti un jaunatnes lietu speciālisti Solveigu Kotāni-Dauksti.

Kā neapjukt profesiju pasaulē un piemeklēt sev vispiemērotāko un vērtīgāko profesiju? To šajā nodarbībā jaunieši ar praktisku uzdevumu palīdzību mēģināja noskaidrot, izvērtējot dažādus profesiju raksturojošos kritērijus. Kopā diskutējām par katram pašam svarīgākajām prioritātēm profesijas izvēlē, spriedām par izzūdošajām profesijām un mākslīgo intelektu, kas aizstāj cilvēku resursu. Darbojoties grupās, jaunieši kopā noteica, kādas profesijas atbilst konkrētiem stiliem, kuri no tiem visvairāk atbilst pašiem. Kā vienmēr – nodarbības aktīvākā un aizraujošākā daļa sākās pie konkursa “Pazīsti profesiju” uz spēli balstītā mācīšanās platformā “Kahoot”. Jaunieši atzina, ka daudzas profesijas  nebija zināmas, atklājot, cik profesiju pasaule ir vēl neatklāta. Un tik pat neatklāti esam arī mēs paši, tāpēc būtiski ir vairāk iepazīt sevi, savas vēlmes, intereses un vajadzības, lai saprastu, kura profesija ir vispiemērotākā.

Nodarbība beidzās ar atgriezenisko saiti, kurā jaunieši izteica savas atziņas: “noderēs gūtās zināšanas par resursiem, kur atrast dažādas profesijas: profesijupasaule.lv, informatīvie materiāli, testi”; “iemācījos profesiju daudzveidību, klasifikatoru, būt kopā”; “atklāju savu darba stilu.”

Prezentācija šeit:


Profesiju daudzveidiba_ (2)
.pdf
Download PDF • 40.94MB

Šoreiz gatavojām rīsus ar karbonādi un salātie, padzēriens kompots un limonāde.

Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43










24 views0 comments
bottom of page