top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Ķermeņa valoda “Mēmais šovs”, brīvprātīgais darbs" (JA

08.10.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 56. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Ķermeņa valoda “Mēmais šovs”, brīvprātīgais darbs", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 10 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-22 gadiem. Paldies 4 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.


Mūs uzdevums bija:

Pētīt ķermeņa valodu dažādās situācijās

Spēle “Mēmais šovs”


Ko tad īsti darījām :

Pētījām ķermeņa valodu noteiktās situācijās. Kā zināms, ķermeņa valoda mēdz būt daiļrunīgāka par cilvēka balsi. Bailēs tas saraujas, laimīgos brīžos atslābst, dusmās tas saspringst. Ļoti daudz pasaka roku kustības. Kopā pētījām, kā mainās mūsu izskats un stāja dažādās situācijās. Mūsu ķermenis ir sarežģīts mehānisms, kas bieži neapzināti pastāsta vairāk nekā mēs paši vēlētos.

Lai pētītu ķermeņa valodu, izmantojām spēli “Mēmais šovs”. Tās laikā jauniešiem bija iespēja gan parādīt, gan vērot kā ķermenis var izteikt emocijas. Kā mainās mūsu mīmika un kustības, kad esam saspringti. Spēle ir azartiska, tāpēc tās laikā uzskatāmi redzamas dusmas, prieks, uztraukums. Vesela emociju gamma un lielisks ķermeņa valodas atainojums. Tāpēc jauniešu uzdevums bija ne vien spēlēt, bet arī izvērtēt ķermeņa valodu un veidus kā varam izteikt sajūtas bez vārdiem.

Pēc emociju baudīšanas, ķērāmies pie gastronomiskā baudījuma. Pēc jauniešu lūguma - gatavojām ķirbju biezeņzupu ar grauzdiņiem un vistas stilbiņiem. Īsta veselības “bumba”.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



7 views0 comments

©2023 by Biedrība "Jauniešu centrs "Dari Vari"" +37125313411

bottom of page