top of page

27.nodarbība “Iepazīsti savu sociālo darbinieku”

Updated: Sep 19, 2023

09.09.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 27. nodarbība, četru stundu garumā.


Nodarbība “Iepazīsti savu sociālo darbinieku”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.


Nodarbībās piedalījās 9 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 16-23 gadiem. Paldies 2 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.


Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels.


Nodarbības mērķis bija jauniešiem caur Kahoot metodi iepazīt savus sociālos darbiniekus, kādi ir hobiji, kādas intereses un ko patīk darīt brīvajā laikā.


Tā kā JAC katram sociālajam darbiniekam ir pārziņā no 40-80 jauniešiem, atvaļinājumu laikos darbinieki aizvieto viens otru, jauniešiem ir lietderīgi uzzināt savus darbiniekus. Tas ir svarīgi arī tāpēc, ka jaunieši kopā ar darbiniekiem ik pa laikam iet kopīgās aktivitātēs, tas palīdzēs atrast kopīgo.

Nodarbības tematu ieteica paši jaunieši atzīstot, ka ir vēlme uzzināt un iepazīt darbiniekus.

Ir patīkami, ka jauniešiem ir interesanti būt ne tikai ar saviem vienaudžiem, bet pavadīt lietderīgi laiku ar darbiniekiem. Jaunietis ar darbinieku kopīgi sadarbojas 6 gadus.

Diskusiju laikā jaunieši dalījās savās zināšanās par darbiniekiem, bija interesanti klausīties, kad viens otru pārliecina, ka zina labāk nekā otrs.

Šī metode mača arī jauniešus būt uzmanīgiem un uzmanīgi lasīt jautājumus, jo bija reizes, kad izlasa jautājumu ne līdz galam un tad pārdzīvo, ka nepareizi izvēlās atbildi.

Jaunieši pēc nodarbības izteica, ka vēlas, lai tiktu izveidoti Kahoot par brīvprātīgo darbu un tur atspoguļot jauniešus, kas veic brīvprātīgo darbu, tā ka, gatavosim nodarbību par biedrības brīvprātīgajiem.

Man kā nodarbības vadītājam bija ļoti interesanti klausīties jauniešu diskusijās, kurās viņi pārliecina viens otru. Diskusijas raisīja gan smieklus, gan pārdomas.


Kā jau tradīcija un neiztrūkstošs ir ēdiena gatavošana. Šoreiz gatavojām makaronus, salātus un cepeškrāsnī gatavotus vistas stilbiņus.


Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos futbola turnīram! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777


Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43




27 views0 comments
bottom of page