top of page

28. nodarbība "Video veidošana" Atskaite

Updated: Oct 4, 2023

16.09.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 28. nodarbība, četru stundu garumā.


Nodarbība “Video veidošana”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.


Nodarbībās piedalījās 8 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 14 - 23 gadiem. Paldies 2 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.


Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels.


Nodarbības mērķis bija ar jauniešiem caur diskusijām un piemēriem kopīgi izprast kā top klipi, kas ir nepieciešams, lai sāktu veidot video.


Nodarbību sākām ar dažādu video noskatīšanos, kas ir gan YouTube, Tik Tok, Snapchat un citās platformās.

Video veidošanas tematika tika izvēlēta, jo jaunieši izteica pārdomas, ka mums vajag nodarbības/aktivitātes reklamēt ne tikai ar posteru palīdzību, bet gan, ka paši jaunieši caur video uzrunātu dalībniekus. Jauniešu pārdomas bija arī par to, ka biedrībai būtu aktīvāk jāizmanto Tik Tok un jārāda sabiedrībai, ko darām šā projekta ietvaros.

Nodarbības laikā tika veikta mazo video gabaliņu filmēšana, lai saprastu cik viegli vai grūti tas ir, jau pirmās minūtes parādīja, ka filmēties ir viens, bet tekstus radīt un ierunāt ir otrs.

Lai būtu kvalitatīvi ierunāts video jaunieši saprota, ka tas prasa koncentrēšanos, jo filmēšanas laikā ir gan dažādi trokšņi, gan arī veicot uzrunu ir nepieciešams padomāt ko teikt, kā pasniegt.

Tāpat nodarbības laikā iepazināmies ar video veidošanas programmām Movavi video, Adobe, Canva.

Neliels video tika arī salīmēts, bet saprotam, ka mums daudz vēl jāmācās.


Kā jau tradīcija un neiztrūkstošs ir ēdiena gatavošana. Šoreiz gatavojām kartupeļu pankūkas pildītas ar gaļu, un dārzeņu salāti.


Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos futbola turnīram! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777


Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43









12 views0 comments
bottom of page