top of page

29. nodarbība "Karjeras telpa"

Updated: Oct 3, 2023

30.09.2023. Rīgas 16 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Imanta” vecumā no 12-23 gadiem pulcējās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, lai piedalītos izaugsmes darbnīcā “Karjeras telpa”.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar karjeras konsultanti un jaunatnes lietu speciālisti Solveigu Kotāni-Dauksti.

Nodarbības mērķis bija kopā ar jauniešiem plašāk paskatīties un izprast jēdzienu karjera, kas nosaka tās veidošanos dažādos dzīves ceļa posmos un kādi pašiem jauniešiem ir aktuālie jautājumi, izaicinājumi šī brīža karjeras posmā.

Jaunieši platformā menti.com kopīgi veidoja domu karti par to, ko viņi saprot ar vārdu “karjera”. Skatījumi bija ļoti dažādi un bez jēdziena “darbs” tika pieminēti arī tādi svarīgi vārdi kā “izaugsme”, “nākotne”, “ģimene”, “izvēle”. Kopā ar jauniešiem diskutējām par to, kad sākas karjera, aizceļojot līdz pat bērnu dārzam.

Jaunietis katrs pats varēja uz laika līnijas mērīt un atzīmēt savas karjeras attīstības posmus, izvērtējot to, kas padodas, apzinot turpmākās attīstības jomas, mērķus, ko sasniegt un nepieciešamo atbalstu mērķu sasniegšanā.

Aktivitāšu laikā jaunieši dalījās savās zināšanās un līdzšinējā pieredzē par dažādiem ar karjeru, darbu, profesijām, mācībām saistītiem jautājumiem. Sarunu laikā paši jaunieši izteica ļoti vērtīgas atziņas, kas palīdz izprast būtiskus momentus karjeras veidošanās ceļā.

Par svarīgākajiem veiksmīgas karjeras faktoriem jaunieši atzina mērķi un prasmes.

Jauniešiem bija arī iespēja paust viedokli aptaujā par to, kādu atbalstu karjeras attīstībā viņi ir saņēmuši līdz šim, kādi ir viņu aktuālākie karjeras jautājumi un nepieciešamais atbalsts. Aptaujas rezultāti atklāja vērtīgu informāciju, ko izmantot, lai plānotu turpmāko atbalstu, sadarbojoties ar jauniešiem izaugsmes darbnīcas “Karjeras telpa” nodarbību ciklā.


Pēc aktīvi iekustinātiem karjeras izaugsmes jautājumiem, neformālā pasākuma otrajā daļā jaunieši devās uz virtuvi baudīt pašgatavotu lazanju ar salātiem.


Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos futbola turnīram! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43






50 views0 comments
bottom of page