top of page

30.nodarbība Izaugsmes darbnīca “Karjeras telpa”, tēma #2 “Izglītības iespējas Latvijā, ārzemēsm"

Updated: Oct 30, 2023

07.10.2023. Rīgas 8 jaunieši vecumā no 14 līdz 23 gadiem pulcējās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, lai turpinātu izzināt aktuālās karjeras attīstības tēmas izaugsmes darbnīcā “Karjeras telpa”.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar karjeras konsultanti un jaunatnes lietu speciālisti Solveigu Kotāni-Dauksti.

Nodarbības “Izglītības iespējas” mērķis bija kopā ar jauniešiem izprast izglītības nozīmi darba dzīvē un izzināt izglītības iespējas Latvijā, ārzemēs.

Tēmas ierosināšanu sākām vispirms ar Kahoot konkursu “ZINI vai MINI”, kurā jaunieši apliecināja vairāk zināšanas nekā minējums par izglītības ieguvi, kas ir ļoti pozitīvi vērtējams fakts. Jau konkursa laikā sākās svarīgas diskusijas, jautājumi un atbilžu meklējumi par to, kādas ir izglītības iespējas, kur meklēt par to informāciju un kāda ir pašu jauniešu pieredze šajā jautājumā. Jauniešu aktīva līdziesaiste turpinājās arī karjeras konsultantes sagatavotās prezentācijas laikā, izzinot saturisko informāciju par izglītības iespējām Latvijā un ārzemēs, par vietnēm, kurās var plašāk atrast katram pašam svarīgāko informāciju.

Par lielu pārsteigumu, jauniešiem saistoši bija arī dati par Latvijā pēdējos gados iegūtajiem izglītības līmeņiem dažādās vecumgrupās.

Nodarbības laikā vairākkārt atgriezāmies pie atziņas, ka izglītībai ir nozīme darba tirgū, bet tik pat svarīgi ir arī atrast to darbības lauku, kas saista un motivē.

Karjeras telpas svarīgākais ieguvums pašiem jauniešiem ir iespēja būt kopā, izzināt vairāk sevi un dalīties pieredzē, viedokļos, atziņās par karjeras jautājumiem. Lielu lomu te spēlē tieši viņu dažādie vecumposmi, kas jaunākajiem dot iespēju skatīties uz priekšu, bet gados vecākajiem jauniešiem būt noderīgiem ar savu pieredzi.

Nodarbības saturiskajā daļā iegūtā pozitīvā atmosfēra turpinājās praktiski neformālākā gaisotnē – virtuvē, kur jauniešus jau vilināja pašu gatavotas maltītes smaržas – šoreiz tas "Dimlama"


Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos futbola turnīram! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777


Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43



19 views0 comments
bottom of page