top of page

31. nodarbība "Karjeras telpa" “Darba tirgus prognozes” atskats

Updated: Oct 23, 2023

Turpinoties izaugsmes darbnīcas “Karjeras telpa” nodarbību ciklam, 21.10.2023. Rīgas 11 jaunieši vecumā no 14 līdz 23 gadiem jau trešo reizi pulcējās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar karjeras konsultanti un jaunatnes lietu speciālisti Solveigu Kotāni-Dauksti.

Lieli paldies sakām arī jauniešiem brīvprātīgajiem, kas palīdz organizēt nodarbību, šoreiz tie bija 4 aktīvi brīvprātīgie,

Līdz šim ar jauniešiem esam iedziļinājušies, kas ir karjera, kā tā veidojas visas dzīves laikā, kāpēc ir svarīgi to plānot. Jau iepriekš runājām par izglītības nozīmi karjerā, izpētījām izglītības sistēmu Latvijā, kā arī noskaidrojām, kur var meklēt informāciju par izglītības iespējām Latvijā, ārzemēs.

Šajā nodarbībā mēģinājām izprast, kādi svarīgi darba tirgus prognožu rādītāji jāņem vērā izglītības un profesijas izvēlē.

Vispirms jauniešiem bija iespēja ierosināt savu izpratni par tēmu “Darba tirgus prognozes”, piedaloties konkursā (uz spēli balstīta mācīšanās platformā “Kahoot”). Konkursa jautājumi tika veidoti, atsaucoties uz Nodarbinātības valsts aģentūras darba tirgus prognožu datiem, kurus pēc konkursa kopā arī nedaudz pārskatījām. Tas deva ieskatu par to, kādas nozares profesijas Latvijā ir vairāk pieprasītas, labāk apmaksātas, kādas ir bezdarba tendences, kāds ir darba spēka un darbam nepieciešamo prasmju pieprasījums nozarēs, nodarbinātības īpatsvars pēc izglītības ieguves.

Ar prezentāciju par darba prognozēm varat iepazīties šeit:

Kā vienmēr, nodarbības vērtīgā daļa bija diskusijas, jauniešiem pašiem daloties viedokļos, izpratnē un ar savu praksē iegūtu pieredzi par darba tirgus tendencēm, konkurētspēju noteicošajiem faktoriem.

Pēc draudzīgās kopā būšanas pasākuma 1.daļas sekoja pasākuma 2.daļa, kurā jaunieši baudīja pašu gatavotu maltīti – šoreiz rauga pankūkas ar dažādām piedevām (Krējums, salāti, zemeņu džems, kā arī 2 gaļas izstrādājumu mērce, žāvējums, kas dod garšu un cūkas stilbiņs, kas deva sātīgumu mērcītei un jaunieši, kas palīdz veikt pirkumus iemācās apvienot dārgāku produktu un lētāku, kas palīdz plānot budžetu).


Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus jauniešus brīvprātīgajam darbam! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43




60 views0 comments
bottom of page