top of page

32. nodarbība "Latvijas svētku dienas un piemiņas dienas" atskats

Tā kā novembris ir Latvijas Valsts dzimšanas diena un pasaules drošība ir sašķobījusies ir svarīgi jauniešiem atgādināt par Valsts vēsturi, par svētkiem ko svinam Latvijā un piemiņas dienām. 28.10.2023. Rīgas 13 jaunieši vecumā no 16 līdz 23 gadiem pulcējās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar brīvprātīgajiem.

Lielu paldies sakām arī jauniešiem brīvprātīgajiem, kas palīdz organizēt nodarbību, šoreiz tie bija 3 aktīvi brīvprātīgie,

Nodarbība par svētku un piemiņas dienām jauniešu ieskatā bija ļoti svarīga, lai atgādinātu, ka gan svētkus gan piemiņas pasākumus ir svarīgi apmeklēt ne tikai vidējai paaudzei vai senjoriem, bet arī jaunajai paaudzei.

Pēdējā laika notikumi pasaulē parāda cik tomēr brīvība un demokrātija ir trauslas, un vēl grūtāk to ir nosargāt.

Nodarbības laikā izmantojām Kahoot kā instrumenti pēc nodarbības, lai jaunieši pārbaudītu savas zināšanas un atmiņu. Tāpat internetā atradām dažādus video, kā 1990.gadā tika pieņemts lēmums par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Bija ļoti patīkami pamanīt, ka jaunieši uzmanīgi klausījās un skatījās, jo pamanīja, ka no 199 deputātiem par nobalsoja 138 no nepieciešamajiem132 un kā jaunieši pateica, cik maz tomēr trūka, lai neatjaunotu Latvijas neatkarību.

Ir gandarījums, ka neskatoties, ka viena daļa jauniešu, kas apmeklē nodarbības ir krievvalodīgie, bet cenšas mācīties un cenšas lietot latviešu valodu. Un mums ir pienākums viņus atbalstīt un sniegt zināšanas.

Kā vienmēr, nodarbības vērtīgā daļa bija diskusijas, jauniešiem pašiem daloties viedokļos, izpratnē par notiekošo Latvijā un pasaulē.

Kā jau ik katru nodarbību, pēc spraigām diskusijām un darbošanās, gatavojam maltīti. Šoreiz maltīte bija pīrādziņu, bulciņu gatavošana, kas vairāk atbilda nodarbības tematikai.

Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus jauniešus brīvprātīgajam darbam! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777.

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43





44 views0 comments
bottom of page