top of page

38.nodarbība "Piparkūku darbnīca"

22.12.2023. Rīgas jaunieši vecumā no 13 līdz 23 gadiem tikās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, lai ipiedalītos "Piparkūku darbnīca".

                Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā brīvprātīgajiem.

                Ar jauniešiem izgājām cauri vairākām pieparkūku receptēm, kas ir pieejamas interneta dzīlēs. Kā izrādījās ļoti precīzs ir teiciens, cik pavāru tik ideju. Iepazīnām ļoti dažādus mīklu veidus. Jaunieši padalījās savā pieredzē, kas ir cepuši, kā izrādījās lielākai daļai jauniešu šī bija pirmā pieredze.

Tā kā nodarbība ir, lai jaunieši paši mācās, tad nodarbību vadītājs tikai parādīja, kā pareizi mīklu rulēt. Jaunie''si uzzināja un izbaudīja uz savas ādas, kas notiek, ja meklāi apakšā un augšā nedaudz neuzkaisa miltus. Mīkla pielipa pie mīklas ruļļa un jaunietis ilgi mocījās, kamēr notīrija rulli no mīklas.

Piparkūku figuras bija dažādas, gan tādas ko smuki ar nazi izgrieza, gan slikumu vadītas. Jo kā izrādās tas aizņme daudz laika. Un viens no momentiem ir cepšanas un aizmirstas, ka ieliktas krāsnī, pirmā panna mums nedaudz apdega, bet jaunieši iegūstot mācību turpmāk sekoja uzmanīgi, uzņēma laiku. Kad viss bija izcepts varēja ķerties klāt piparkūku gleznošanai, šeit jauniešiem bija iespēja izpausties savā mākslā un izdomā.

Protams pēc labi padarīta darba, savus šdevrus, kurš ņēma līdzi, kurš ar tēju vai kafiju noēda nodarbības beigās.

Kopējais skatījums uz nodarbību iemācījās lietot mīklas rulli, uzzināja ko darīt, lai mīkla nelīp ne pie galda ne pie ruļļa un protams kopā būšana.

                Jaunieti, ja arī tev ir brīvs laiks un vēlies lietderīgi pavadīt laiku, joprojām gaidām aktīvus brīvprātīgos! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

                Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43
























26 views0 comments
bottom of page