top of page

43.nodarbība Jauniešu izaugsmes darbnīca “Karjeras telpa”, tēma #5 “Mans sapņu darbs”

Updated: Mar 26

02.03.2024. Rīgas 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Imanta” vecumā no 12-23 gadiem pulcējās RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga, lai piedalītos izaugsmes darbnīcā “Karjeras telpa”.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels sadarbībā ar karjeras konsultanti un jaunatnes lietu speciālisti Solveigu Kotāni-Dauksti.

Turpinot 2023.gadā iesākto ideju pulcēt kopā jauniešus uz karjeras telpu, kas palīdz izprast karjeras iespējas un attīstīt karjeras pašvadības prasmes, 02.03.2024.  Rīgas jaunieši vecumā no 12-25 gadiem atkal pulcējās RBJĢSAC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7. līnija 4, Rīga, lai iesaistītos nodarbību cikla “Karjeras telpa” tēmā #5 ”Mans sapņu darbs”.

Jaunieši nodarbības trīs aktivitātēs izmēģināja vadīt sevi no vīzijas līdz konkrētam mērķim, gūstot priekšstatu par katra ceļa posma nozīmi karjeras virzībā. Reizēm ideja par savu vēlamo profesiju var sākties, nododoties sapņiem, kas neuzliek nekādas robežas iekšējām sajūtām. Pirmās aktivitātes laikā jaunieši nodevās meditācijai izsapņojot sev vēlamo darbu vai nodarbi, atļaujot iespējamo un neiespējamo. Tā ir viena no vizualizācijas metodēm, kas paver potenciālu, pēc kā būtiski saprast, cik sapnis ir noturīgs un pietuvināms īstenībai. Lai to apzinātos, jaunieši sarunu aplī izvērtēja sapņu profesijas dažādus aspektus, daloties savstarpēji ar viedokļiem, kāpēc vēlētos vai nevēlētos strādāt ikvienā no profesijām. Tas palīdzēja plašāk iepazīt un izpētīt profesijas.

Lai sapni pietuvinātu realitātei, nodarbības dalībniekiem bija iespēja izprast, kāda nozīme ir mērķim profesijas īstenošanā. Jaunieši pēc SMART metodes veidoja savus mērķus un nonāca pie pirmā soļa, ko spert pretī mērķa sasniegšanai.

Noslēgumā jaunieši sniedza atgriezenisko saiti par vērtīgo ieguvumu nodarbībā un prasmēm, ko apguva vai pilnveidoja.

Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām! Pieteikties pie Edgars Muktupāvels tālr.27566777

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43





21 views0 comments
bottom of page