top of page

Aizvadīts otrais pasākums “Saulgrieži latviskās tradīcijās”!

Veiksmīgi aizritējis otrais no septiņiem projekta “Kopdare” pasākumiem, Rīgā NVO namā, 2023.gada 23. decembrī “Saulgrieži latviskās tradīcijās”, no plkst 13:00-17:00.

 

          Pasākuma vadīšanu bija uzņēmušies Biedrības “Attīstības centrs – Dzīvo gudri” čaklās rūķu meitenes no Jelgavas novada Glūdas pagasta. Pasākuma dalībnieki, kuri šoreiz bija īpaši kuplā skaitā pēc vizuālām aplēsēm vismaz 50, aktīvi darbojās trīs dažādās rūķu darbnīcās – apgleznoja piparkūkas, veidoja skaistas apsveikuma kartiņas, kā arī apguva seno latviešu tradīcijas veidojot puzurus no salmiem un kartupeļiem. Iesaistījās atraktīvās rotaļās un spēlēs, labāk iepazīstot viens otru un latviskās saulgriežu tradīcijas.

Īpaši iecienīta bija vēlmju akas darbnīca, kur ikviens varēja iegūt ceļa zīmes sava kvēlākā mērķa sasniegšanai, kā arī atbrīvoties no nevajadzīgā, ko piesējām bluķim.

Kad bluķis bija gatavs, izspēlējām spēli ar pārģērbšanos, pēc kuras, kā jau ierasts sentēvu tradīcijās, kā ķekatnieki devāmies bluķi kopīgi nodedzināt, pirms tam saradot milzu troksni, lai aizbiedētu visus nelabos garus un mošķus no mūsu dzīvēm.

Krietni pastrādājuši pasākuma dalībnieki devās uz svētku mielastu, kur baudīja dažādus tradicionālos latviešu ēdienus – štovētos kāpostus, gaļu, pīrāgus un citus gardumus.

Paldies brīvprātīgajiem – Danielam, Andrejam, Katrīnai, Nikitam un pārējiem biedrības “Jauniešu centrs “Dari Vari”” lieliskajiem jauniešiem, kuri čakli iesaistījās pasākuma sagatavošanā un sniedza palīdzīgu roku pasākuma norisē.

Paldies par aktīvu iesaisti, dalību un jautri pavadīto laiku, gan Ukrainas bēgļu ģimenēm, gan mazākumtautību (krievu, ķīniešu, ukraiņu) jauniešiem un pedagoģei no Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas,   Diānai un Umidam, kuri piedalījās ar savām meitiņām, romu tautības pārstāvjiem un visiem citiem dalībniekiem sirsnīgs paldies par pozitīviem mirkļiem un pārliecību, ka kopā esam lieliska sabiedrība.

 

Biedrības “Jauniešu centrs Dari Vari” projekta “Kopdare” 3.pasākums “Ekskursija uz Vecrīgu pa barikāžu atceres vietām” plānota janvārī! Sekojiet līdzi informācijai un piesakieties laicīgi!

Pieteikšanās aizpildot dalībnieku pieteikšanās anketu: https://ej.uz/kopdare-anketa

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” projekts "Kopdare", projekta Nr. 2023.LV/MTSP/11




















23 views0 comments
bottom of page