top of page

Aizvadīts piektais projekta “Kopdare” kultūras izglītojošais pasākums, “Latvijas Leģionāru piemiņas diena”.

Sestdien, 16.03.2024. aizvadījām jau piekto projekta “Kopdare” kultūras izglītojošo pasākumu, “Latvija Leģionāru piemiņas diena”, Rīgā, Vecrīgā, pie Brīvības pieminekļa.

Pasākuma vadītājs Edgars Muktupāvels kopā ar brīvprātīgajiem noorganizēja un novadīja lielisku pasākumu.

Pasākumā dalībnieki:

·         Uzzināja par 16.marta nozīmi Latvijas vēsturē. Noskaidroja, kas bija latviešu leģionāri, kurās cīņās piedalījās un kāpēc šie cilvēki ir pelnījuši mūsu cieņu un atceres dienu.

·         Kopā ar dalībniekiem apmeklējām Dievkalpojumu, Sv. Jāņa baznīcā, kas bija veltīts Leģionāru godināšanai, kuras laikā mācītājs atgādināja cik tomēr ir svarīgi pareizi izvēlēties pusi, kurā tu atrodies, jo atbildība būs jānes visu atlikušo dzīvi. Tika veltīts arī mises laikā atgādinājums par notikumiem šodien saistībā ar karadarbību Ukrainā, un cik svarīgi ir visiem ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē veltīt laiku un līdzekļus, lai šis karš beigtos. Mise noslēdzās visiem kopā nodziedot Latvijas Himnas vārdus.

·         Pēc mises dalībnieki kopā ar pārējiem devās kopīgā gājienā pie Brīvības pieminekļa. Gājiena laikā un pie Brīvības pieminekļa tika dziedātas patriotiskas dziesmas, kā piemēram “Daugav's abas malas”, “Zilais lakatiņš” un citas.

·         Diskusijās pie pusdienu galda dalībnieki ieguva labāku izpratni par Latvijas valsts veidošanos, 2.pasaules kara notikumiem Latvijā un neatkarības cīņām.

 

Pasākuma ietvaros jaunieši uzdrīkstējās un izmatoja iespēju aprunāties ar leģionāriem, kas apmeklēja šo piemiņas pasākumu. Lai arī mazākumtautību dalībniekiem pasākumā izskanējušā valoda nav ikdienas, viņi atzina, ka ir sajutuši latvisko patriotismu un arī turpmāk ar cieņu izturēsies pret latviešiem un latviešu kultūru.

Pasākums ir izdevies un sniedzis neatsveramu ieguldījumu dalībnieku izpratnes vairošanā. Diskusijās dalībnieki izteica savu pateicību organizatoriem, par iespēju interaktīvā veidā un pašiem iesaistoties uzzināt par Latvijas vēsturi un latviešu leģionāriem.

 

Paldies brīvprātīgajiem – Danielam, Andrejam, Rolandam, Ņikitam, kuri iesaistījās pasākuma sagatavošanā un sniedza palīdzīgu roku pasākuma norisē.

Biedrības “Jauniešu centrs Dari Vari” projekta “Kopdare” nākamais pasākums plānots 2024.gada 27.aprīlī  “Ekskursija ar gidu uz Latvijas Okupācijas muzeju”. 

Pieteikšanās līdz 14/04/2024 aizpildot dalībnieku pieteikšanās anketu: https://ej.uz/kopdare-anketa

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „Mazākumtautību un sabiedrības saliedētības programma” projekts "Kopdare", projekta Nr. 2023.LV/MTSP/11



16 views0 comments
bottom of page