top of page

“Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senjoriem"

07.06.2023 no 10:00-15:00 ir noritējusi 3.- 4. Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senioriem, Pašvaldības SIA “Veselības un sociālās aprūpes centrs – Sloka”, Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nodaļā “Jaundubulti”, Strēlnieku prospektā 38, Jūrmalā.

Aktivitātē piedalījās 50 pansionāta iedzīvotāji un 3 brīvprātīgie.

Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte notika ļoti jaukā un draudzīgā gaisotnē. Šoreiz nodarbību vadītāju un jauniešu galvenie palīgi bija suņi, jo šīs nodarbības metode bija kanisterapija. Tās pamatmērķis ir uzlabot klientu veselību un labsajūtu, bet mūsu brīvprātīgajiem jauniešiem tā ir iespēja iepazīt senjoru ikdienas dzīvi pansionātā.

Dienas gaitā jaunieši pavadīja laiku kopā ar senjoriem, palīdzot tiem pārvietoties, parunājoties un vienkārši kopā pavadot laiku. Šoreiz nodarbībā pieaicinājām arī brīnišķīgos kanisterapijas ekspertus – sunīšus, kuri darbojās ar senioriem kopā ar mūsu brīvprātīgajiem.

Jauniešiem šī ir liela pieredze, ko viņi iegūst, darbojoties ar senjoriem, kurus nepieciešams uzklausīt, aprunāties, palīdzēt pārvietoties. Šis ir veids, kā cenšamies jauniešos attīstīt empātiju un tas tiešām darbojas, jo pēc nodarbības jaunieši atzina, ka noteikti vēlas piedalīties arī citās pilsoniskajās aktivitātēs, kas notiks pansionātā.

Ir svarīgi, ka mēs domājam un neaizmirstam par šiem cilvēkiem, jo bieži vien šeit atrodošies senjori ir palikuši vieni un reizēm nākas atzīt, ka to tuvākie cilvēki ir iestādes darbinieki

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43









44 views0 comments
bottom of page