top of page

Futbola turnīra “Sadraudzības bumba 2023” atklāšana.

01.08.2023. notika svinīga turnīra atklāšana ar aicinātiem viesiem, spēlētājiem un citiem interesentiem.

Atklāšanas pasākumā aicinājām valsts augstākās amatpersonas, no kurām saņēmām laba vēlējumus un veiksmi jauniešiem turnīra, bet darba grafiki jau ir aizpildīti mēnešus uz priekšu.

Kā pirmais uzrunu teica biedrības “Jauniešu centrs “Dari Vari”” valdes priekšsēdētājs un spēļu organizators Edgars Muktupāvels. Runu iesāka ar dzejoli:

Ar reklāmu aplīmēts borts

Karavīriem forts

Autobraucējiem Fords

Britiem Lords

Norvēģiem Fjords

Tenisistiem korts

Startēt un trenēties vispār nav sports

Tā ir atpūta

Futbolistiem un hokejistiem-laukums

Basketbolistiem-augums

Volejbolistiem-garums

Svarcēlājiem-pla tums

Rallistiem-ātrums

Daiļslidotājiem-skaistums

Citiem tas ir sākums

Bet spirtistiem-spirts

Alus vēderiem-alus

Nu saliekam visus galus

Un kopā tas ir

SPORTS (Autors nezināms).

Kā otrais runu tika aicināts teikt laukuma saimnieks Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrs direktors Kaspars Jasinkevičs. Pateicās viesiem par ierašanos un, ka jūtas pagodināts uzrunāt klātesošos kā laukuma saimnieks. Direktors bija priecīgs redzēt viesus spēlētājus un skatītājus, kā arī vēlēja visiem saticību, draudzību un cieņu.

Nākamais runātājs bija Vilnis Ķirsis Rīgas valstspilsētas mēra p.i.. Ķirša kungs izteica biedrībai un RPBJC pateicību, ka tiek domāts par jauniešiem un, ka ir šāda tradīcija, kura notiek jau 4 gadu pēc kārtas. Rīgas domes vārdā arī tika pasniegta dāvana jauniešiem āra spēle “Spikeball”.

Olafs Pulks Rīgas domes deputāts/Latvijas Futbola federācijas viceprezidents. Saglabāt azartu, atcerēties, ka ir daudz spēles priekšā un saudzēt gan spēkus, gan veselību. Futbola federācijas vārdā RPBJC direktoram Kasparam Jasinkevičam tika uzdāvināta futbolbumba.

Agnese Geduševa, VARAM parlamentārā sekretāre saskatība biedrības un ministrijas nosaukumos vienlīdzības. Biedrībai ir Dari - tātad dari, darām, Vari - tātad varam, spējam un ministrijas saīsinājums VARAM - ka darbus varam un spējam veikt kopā, ka ministrija paliek draugs jauniešiem un turpinās par jauniešiem domāt un priekš jauniešiem strādāt.

Dāvis Mārtiņš Daugavietis, Saeimas IZ komisijas Sporta apakškomisijas vadītājs, novēlēja veiksmi spēlē. Izteica gatavību palīdzēt uzrunāt Saeimas deputātus un septembrī sarīkot futbola maču jaunieši pret Saeimas un Rīgas domes duputātiem.

Viesturs Kleinbergs, RD sociālo jautājumu komitejas vadītājs, novēlēja jauniešie izturību un atcerēties vienam pret otru cieņu, un izbaudīt spēli.

Kaspars Zemītis, Docents, Kokles un ģitāras klase, mūziķis bija mūsu ciemiņš 2020.gada turnīra laikā gan kā tiesnesis, gan kā mūziķis, šogad aicinājām uz atklāšanu kā turnīra draugu. Atklāšanas laikā kopā ar viesiem, komandām un skatītājiem uzdziedāja dziesmu “Brāl ar dzīvi nekaulē”, kas jau veidoja kopīgu saliedēšanās un labu atnosfēru turnīra sākumam.

Eduards Borisevičs, RFF prezidents / valdes priekšsēdētājs, novēlēja veiksmi, lai turnīrs noritētu bez starpgadījumiem uzdāvināja futbolbumbas, kas pēc turnīra tiks izdalītas RPBJC struktūrvienībām.

Paldies sakām:

Rīgas pašvaldības bērnu un jauniešu centrs

Coca-Cola, SIA "Vīlands Associates"

Sabiedrības integrācijas fonds

IZM JSPA

Atklāšanas dienā notika arī pirmās trīs spēles:


DATUMS SPĒLE SPĒLELAUKUMS

01.08.2023 plkst. 12:00 IMANTA B - PROGRESUS IMANTAS 7.LĪNIJA 4 01.08.2023 plkst. 13:00 APĪTE - JAC IMANTAS 7.LĪNIJA 4 01.08.2023 plkst. 14:30 EZERMALA - SK ‘’VĒSMA’’ IMANTAS 7.LĪNIJA 4

Turnīru finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros





11 views0 comments
bottom of page