top of page

Nodarbība “Pilsoniskā līdzdalības metode “Biedrošanās”” 2.daļa

11.06.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 30. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, “Biedrošanās 2.daļa”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-23 gadiem. Paldies 3 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadītājs Edgars Muktupāvels darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes - grupu darbu, plānošanas iemaņu apguvi, informācijas meklēšanu. Nodarbību laikā jaunieši apguva šādus tematus:

Projekta izstrādes pamatus,

Ģenerējām projektu idejas,

Izstrādājām projektu mērķus un uzdevumus, lai tos sasniegtu,

Sagatavojām projekta iesniegumus.

Nodarbību galvenais mērķis bija iegūt zināšanas par to, kā rakstīt un realizēt projektus.

Ko tad īsti darījām :

Sanākušie jaunieši, kas ieradās uz nodarbību ļoti vēlējās padziļināti uzzināt par projektiem.

Jaunieši caur Kahoot atbildēja uz dažādiem jautājumiem, kas ir projekti, kādos projektos ir piedalījušies, ko gribētu darīt projektos. Sadalīti trijās grupās jaunieši savā starpā runāja un lēma, ko vēlas darīt projektos, kas viņiem patiktu. Apkopojot grupu darbus, var redzēt, ka jauniešu interese ir liela un vēlmes raibas kā dzeņa vēders.

Mani, kā nodarbības vadītāju tas ļoti iepriecināja, jo tika uzdoti daudz jautājumi uz kuriem centos dot atbildes, lai vieglāk būtu radīt idejas.

Kad veicām kopējo rezultātu analīzi, pievērsāmies arī tagadējā projekta realizācijai un nodarbību tematikai. Jaunieši nonāca pie secinājuma, ka nodarbības ir interesantas, bet tēmas brīžiem šķiet pārāk nopietnas un smagas. Jauniešiem šķiet, ka viņiem tas varētu būt par grūtu tāpēc ir jaunieši, kas nenāk uz nodarbībām, kaut patiesībā to vēlētos.

Man kā nodarbības vadītājam tagad ir liels izaicinājums atrast ar jauniešiem kopīgas tēmas, kas viņiem interesētu un kuras viņi labprāt apmeklētu. Kopīgi ceram šo darbu veikt turpmākajās divās nodarbībās.

Šoreiz gatavojām un baudījām ēdienu. Šajā reizē jaunieši nolēma, ka tas būs gulašs ar makaroniem un cepeškrāsnī gatavota vistiņa un svaigu dārzeņu salāti. Jaunieši atzīst, ka kopīgā darbošanās virtuvē iedvesmo un satuvina. Liels izaicinājums bija ēdienkartes plānošana ,jo vienam no mūsu jauniešiem reliģija ir Islams , kurā ir strikta sava ēšanas kultūra un mums ar to jārēķinās.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


12 views0 comments
bottom of page