top of page

Pilsoniskās līdzdalības aktivitāte jauniešiem "Veselīga komunikācija"

Updated: May 31, 2022


Ar prieku paziņojam par veiksmīgi novadītu pirmo jauniešu projekta "Darām kopā" Vidzemes Pilsoniskās līdzdalības nodarbību "Veselīga komunikācija" 03.02.2022 no plkst. 16:00- 20:00, - jauniešu centrā "Apelsīns", Rūpnīcas ielā 12, Liepā, Liepas pagastā, Cēsu novadā, LV- 4128

Šajā nodarbībā piedalījās 10 jaunieši no Liepas ciemata un Liepas lauku teritorijas apkārtnes vecumā no 14-19 gadiem.


No 10 jauniešiem 3 jaunieši bija brīvprātīgie, kuriem šī bija 1. brīvprātīgā darba pieredze, un jaunieši bija gatavi pildīt vieglus, ātri uztveramus uzdevumus.


Pilsoniskās aktivitātes Šajā nodarbībā jauniešiem bija iespējas izmēģināt dažādas neformālās izglītības metodes Ar centrs “Marta” vardarbības prevencijas metodoloģijas: biedrības BJC “Dari Vari” Erasmus+ ietvaros veidoto filmu, par komunikāciju pusaudžu vidū, un kā tā var uzlabot kāda ikdienas dzīvi, “Savs portrets” metodi, ar kuru jaunieši prezentēja sevi un par kādu cilvēku viņi sevi uzskata un kā mēdz komunicēt ar citiem, jauniešiem bija iespējams izmēģināt mēmo šova improvizācijas teātra metodi, kur sadaloties grupās bija jāveido komunikācijas situācijas un citiem tās bija jamin situācija kas tajā notiek, kā arī grupu darbs kurā jaunieši izvelējas dažādus kopienas iedzīvotājus vecuma grupās un veidoja idejas, kā viņi kā sabiedrības locekļi varētu veidot pozitīvu piemēru komunikācijā ar vietējā kopienā un savas grupas idejas pēc tam prezentēja pārējiem. Noslēgumā jaunieši savilka galvenās idejas un secināja, ka komunicējot caur dažādām brīvprātīgā darba aktivitātēm var visvieglāk sasniegt vēlamo rezultātu- piemēram palīdzēšana kultūras namā veidojot pasākumus, lielā talka, kopīgu pasākumu veidošana utt.


Pēc nodarbības jaunieši bija aicināti iesaistīties ēdiena gatavošanas un finanšu pratības nodarbībā, kur kopīgi jaunieši izvēlējās ēdienu kuru gatavos un plānoja finanses, un apmēram cik naudiņas vajadzīgas, lai varētu paēst visi nodarbībās iesaistītie cilvēki.


Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


27 views0 comments
bottom of page