top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem “Aktuālais valstī” (JAC) atskaite

09.09.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 43. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, “Aktuālais valstī”

, RPBJC struktūrvienībā “Apīte”, Apes ielā 8, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 12 jaunieši no “Apītes” vecumā no 13-22 gadiem. Paldies 5 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes. Lai izjustu jauniešu noskaņojumu nodarbību sākām ar neformālām sarunām par notikumiem valstī.


Mūs uzdevums bija noskaidrot:

Aktualitātes valstī

Kas ir vēlēšanas, un kādēļ tas ir svarīgi?

Ko nozīmē obligātais dienests?

Nodarbības galvenais mērķis bija saprast, kāds ir jauniešu noskaņojums pirms vēlēšanām.


Ko tad īsti darījām :

Ir grūti rakstīt šo atskaiti, jo nodarbības notiek divās struktūrvienībās, un ir ļoti grūti un skumji dzirdēt, cik jauniešu attieksme ir skarba un cik jaunieši ir dusmīgi uz notikumiem valstī. Diemžēl jauniešiem nav nekādas cieņas pret politisko eliti, tāpat ir grūti izprast jauniešu noskaņojumu, jo jaunieši pārsvarā runā krievu valodā.

Un tomēr, man ir prieks, ka viņi ir gatavi runāt ar mani par savām dusmām un neapmierinātību. Šeit gan rodas jautājums, par ko ar jauniešiem runā skolā, jo uzskatu, ka skolām ir jārunā ar jauniešiem par notikumiem valstī. Diemžēl jāsecina, ka jaunieši jūtas nenovērtēti un regulāri izjūt nievājošu attieksmi, jo pārsvarā runā krievu valodā

Kopīgi gatavojot ēdienu, kas šoreiz bija Sautējums ar salātiem, turpinājām sarunas par šo aktuālo tēmu. Jāatzīst, ka gatavošanas laikā jaunieši ļoti “atveras” un tas visiem rada komandas garu.


Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


7 views0 comments
bottom of page