top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Erasmus+ brīvprātīgo programmas" JAC - atskaite


Ir pavadīta 13.Pilsoniskās līdzdalības nodarbība Jauniešiem «Erasmus+ brīvprātīgo programmas»,

RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs” Imantas 7.līnija 4, Rīgā, LV-1083, 20.03.2022. pulksten 13:00 – 17:00.

Nodarbībā piedalījās 14 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, vecumā no 10-24 gadiem.

Jaunieši runāja par tematiem: Kas ir Erasmus+? Kādas programmas piedāvā? Kā pieteikties? Kas nepieciešams?

Nodarbības notika pēc jauniešu iniciatīvas, jo vienai daļai ir 18 gadi un aizdomājas par ceļošanas iespējām, bet finanses ir ļoti ierobežotas. Tāpēc piedāvājam jauniešiem iepazīties ar pilsoniskās līdzdalības metodi “Brīvprātīgais darbs”. Uzaicinājām 2 brīvprātīgās no Maskavas, kas pastāstīja kāpēc viņas izmantoja Erasmas+ iespējas braukt uz Latviju, kā arī pastāstīja ko meitenes dara Latvijā kā brīvprātīgās, kā arī dalījās pieredzē par finansējuma lieluma nepieciešamību. Pārrunājām kādas vispār ir Erasmus+ programmas un kā tajās var piedalīties.

Jauniešiem nodarbība ļoti patika, jo uzdeva daudz jautājumus. Notika arī pārrunas ar meitenēm individuāli, jo ir jaunieši, kas gribētu aizbraukt uz Krieviju veikt brīvprātīgo darbu. Jauniešiem šī iespēja liekas ļoti interesanta un perspektīvai, lai saprastu, ko vispār vēlas dzīvē darīt.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14 #NVOfonds2022

4 views0 comments
bottom of page