top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Finanšu plānošana 3.daļa" Apīte - atskaite


Ir pavadīta 12.Pilsoniskās līdzdalības nodarbība Jauniešiem “Finanšu plānošana 3.daļa”,

RPBJC struktūrvienībā “Apīte” Apes ielā 8, Rīgā, LV-1006, 17.03.2022. pulksten 16:00 – 19:00. Nodarbībā piedalījās 10 jaunieši no “Apīte”, vecumā no 16-24 gadiem.

Jaunieši runāja par tematiem: Kas ir Kredīts? Kas ir parāds?

Vieslektori no RPBJC “JAC Viktorija un Paula iepazīstināja kādas ir sociālās garantijas, kā saņemt un kā izlietot.

Nodarbības laikā ar jauniešiem pārrunājām, kas ir kredītu, kāpēc tos vajag un kāpēc, labāk tos neņemt, kā iespaidā pārgājām uz otru jautājumu, kas ir parādi un kā tos vieglāk un ērtāk ir atdot. Jauniešiem bija skaidrs, ka kredītu, lai ņemtu ir labi jāpadomā vai patiesi vajag un vai spēs tos atdot. Tāpat nodarbības laikā bija vieslektori no RPBJC “JAC” darbinieces Paula un Viktorija, kuras jauniešus iepazīstināja kādas sociālās garantijas jauniešiem pienākas, kas jādara, lai saņemtu un arī pārrunāja kā tērēt un kam tērēt. Paula un Viktorija bija sagatavojušas Kahoot ar dažādiem jautājumiem.

Nodarbības beigās jaunieši bija priecīgi, jo uzzināja daudzas jaunas lietas un galvenais, par to, ka pirms aizņemties naudu vai ņemt kredītu ir jāpadomā, jāsaliek plusi mīnusi un tikai tad pieņemt lēmumu.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14 #NVOfonds2022

4 views0 comments
bottom of page