top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem “Kā realizēt savu karjeras ieceri” (JAC) atskaite

10.09.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 44. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, “Kā realizēt savu karjeras ieceri”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 12 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-22 gadiem. Paldies 5 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes. Šoreiz pie mums viesojās Inese Gibeiko, karjeras konsultants/pdegogs/sporta pedagogs/veselības pedagogs.


Mūs uzdevums bija noskaidrot:

Kas ir karjeras mērķi?

Kā izvirzīt karjeras mērķus?

Kā izpratne par karjeru uzlabo dzīves kvalitāti?

Nodarbības galvenais mērķis bija dot jauniešiem iespēju izprast savus mērķus un karjeras iespējas.


Ko tad īsti darījām :

Inese Gibeiko mūsu jauniešiem bija sagatavojusi Kahoot spēli, kuras laikā apkopojām jauniešu zināšanas par karjeru, par nodarbinātības veidiem. Spēlē bija iekļauti arī dažādi atjautības jautājumi. Nedaudz pieskārāmies arī atalgojuma sistēmai, jo diemžēl mūsdienu jaunatne grib “miljonu” pelnīt, neko nedarot. Izpratām, ka arī reklāmas slikti iespaido jauniešus un bieži iegrūž finansu problēmās. Jauniešiem bija iespēja uzdot dažādus jautājumus. Galvenie no tiem: kā pareizi izvēlēties profesiju, kādas šobrīd ir pieprasītākās profesijas. Un, protams, tika uzdots vissvarīgākais jautājums, kura ir vis apmaksātākā profesija? Atbilde ir ļoti vienkārša-nevajag skriet vilcienam pa priekšu, panākuma atslēga tomēr ir izglītība un gribasspēks sasniegt savus izvirzītos mērķus.

Kā jau katru nodarbību gatavojām gardu maltīti, jauniešu izvēle šoreiz krita uz “TAKO”. Aizraujošs process un gards rezultāts.


Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


7 views0 comments
bottom of page