top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Talantu tirgus" (JAC) atskaite

24.09.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 49. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Talantu tirgus", RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 10 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs” vecumā no 13-24 gadiem. Paldies 4 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.


Mūs uzdevums bija noskaidrot:

Kādas ir mūsu prasmes un talanti, kurus mēs pat neapzināmies.


Ko tad īsti darījām :

Nodarbību bija paredzēts vadīt viesim, bet viesis saslima, tāpēc talantu atklāsmes notika Edagara Muktupāvela vadībā.

Kopā ar jauniešiem pētījām internetā pieejamo informāciju un pārrunājām Talantu definīciju.

Turpinājumā katrs jaunietis uz lapiņas sarakstīja, kādi ir viņa talanti un tos sarakstījām uz tāfeles, tad jaunieši katrs izvēlējās, kādu Talantu viņš vēlētos “iegādāties” no cita jaunieša. Pēc pirmā raunda vēlreiz pārrunājām, kas ir talanti un vai uz tāfeles sarakstītais patiesi ir talants. Jaunieši veidoja diskusiju un nonāca pie secinājumiem, ka daudzas lietas nav talanti, bet gan cilvēku īpašības. Tad rīkojām “iegādes” otro raundu. Bija patiess prieks skatīties un klausīties, kā jaunieši viens otru pārliecina par saviem Talantiem.

Noslēgumā attīstījām ēst gatavošanas talantu kopā, gatavojot lazanju un salātus. Šī nodarbe vienmēr rada kopā būšanas un radīšanas prieku.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


4 views0 comments
bottom of page