top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Vēlēšanas, kā tām gatavoties 2. daļa" (Apīte) atskaite

23.09.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 48. nodarbība, trīs stundu garumā.

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, "Vēlēšanas, kā tām gatavoties 2. daļa", RPBJC struktūrvienībā “Apīte”, Apes ielā 8, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 13 jaunieši no “Apīte” vecumā no 16-23 gadiem. Paldies 5 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels kurš kā jau ierasts darbojās ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes.


Mūs uzdevums bija noskaidrot:

Iepazīties ar partijām, deputātu kandidātiem un partiju programmām

Nodarbības galvenais mērķis bija noskaidrot, ko jaunieši zina par pašiem politiķiem un vai jauniešiem ir kādi favorīti.


Ko tad īsti darījām :

Nodarbību laikā spēlējām Kahoot. Šis ir vislabākā metode, kā jaunieši ir gatavi izteikt savas domas un atvērties sarunām. Kahoot tika gatavoti jautājumi par partijām, to simboliku, premjeru kandidātiem.

Tika diskutēts par deputātu un ministru paveikto pēdējo četru gadu laikā. Par to kas izdarīts tieši jauniešu labā. Jāatzīst gan, ka jaunieši zina tikai dažus deputātus. Tos kuri vairāk redzami publiskā telpā - medijos. Jāņem vērā, ka jaunieši ir krievvalodīgi un diemžēl sabiedrības attieksme uz viņiem mēdz atstāt negatīvu ietekmi. Tāpēc, kā nodarbības vadītājs, ļoti ceru, ka jaunieši spēj sadzirdēt arī labo un tas tiks ņemts vērā izvēloties par ko balsot, jo šis lēmums gultas uz jauniešiem pašiem.

Vai šoreiz gatavojām? Jā! Ēdienkartē “Karbonāde ar kartupeļiem” un salātiem. Arī šoreiz to darījām visi kopā un tāpat kā citas reizes nodarbības tēmas diskusija turpinājās arī gatavošanas un maltītes laikā. Lielisks saliedēšanās veids!


Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14


5 views0 comments
bottom of page