top of page

“Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senioriem Vidzemē.”

Ar prieku paziņojam, ka ir notikusi “Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senioriem Vidzemē.” Gatavošanās pasākumam 18. un 20. oktobrī . Pasākums 21. un 22. oktobrī Valmieras novada pansionātā Rīgas ielā 55 un Kauguru ielā 3 un, un sociālās aprūpes centrā “Mārsnēni”, Mārsnēnos . Sazinoties ar pansionātiem tika nolemts, ka liela pasākuma rīkošana nav iespējamam, jo pansionātos aizvien biežāk tiek konstatēta Covid saslimšanas un iestādes izvairās no publiskiem pasākumiem, kas var radīt risku senioriem.

Tā kā pansionātu apmeklējumus esam organizējuši vairākkārt, tad zinām, cik svarīgi tie ir senioriem. Ja apstākļi neļauj doties ierastajā vizītē, tad jāmeklē citi risinājumi , jo nebijām gatavi atteikties radīt prieku. Tāpēc nodarbību vadītāja Maijas Ozoliņa noorganizēja divas aktivitātes , kurās tika iesaistīti 8 jaunieši. 18.10.2022 tika realizēts “Attālināti brīvprātīgais pasākums pansionātiem - kartiņu gatavošanas darbnīca” un 20.10.2022. “Attālinātais brīvprātīgais pasākums pansionātiem - saldumu darbnīca”

18. oktobrī jaunieši sagatavoja 180 kartiņas. Tajās tika attēlotas rudens lapas un jauks sveiciens tautasdziesmu formā. Mazs nieciņš, kas krāšņos senioru ikdienu.

20. oktobrī jaunieši sarūpēja šokolādes kēksu maisījumus, no kuriem tapa vairāk nekā 200 gardi kēksi, kuri rūpīgi sapakoti tika aizvesti pansionātu iemītniekiem.. Īstai dzīves saldināšanai tika iegādātas arī šokolādes konfektes.

21. oktobrī Maija Ozoliņa un trīs jaunieši devās uz Valmieras Rīgas ielas 55, un Kauguru ielas 3 pansionātiem, kuros tikās ar sociālajiem darbiniekiem, kas saņēma paciņas un devās uz istabām tās izdalīt.

22. oktobrī Maija Ozoliņa un trīs jauniešu brīvprātīgie viesojās Mārsnēnu pansionātā, kur tikās ar sociālo rehabilitētāju un dažiem klientiem, kuriem tika nodotas paciņas.

Aktivitātes pamatmērķis ir uzlabot pensionāru labsajūtu, paplašināt redzesloku, jo ikdiena diemžēl paiet lielā rutīnā. Tāpēc jauniešu paciņas ar iepriekš sagatavotiem kārumiem un sveicieniem kartiņu veidā, rada jauku gaisotni un prieku.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



11 views0 comments
bottom of page