top of page

“Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senjoriem “Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs “Jaundubulti””

28.06.2022 no 11:00-14:00 ir noritējusi “Pilsoniskās sabiedrības aktivitāte senjoriem “Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs “Jaundubulti”” Nr.3, Strēlnieku prospektā 38, Jūrmalā.

Aktivitātē piedalījās 15 pansionāta iedzīvotāji un 4 brīvprātīgie.

Sākumā brīvprātīgie iekārtoja telpas dažādiem sporta veidiem (boulings, florbols, basketbols), kā arī vadīja aktivitātes senjoriem. Lielā karstuma dēļ sporta aktivitātes notika iekštelpās, bet tas nemazināja kopīgo darbošanās prieku. Jaunieši skaidroja noteikumus, mācīja katru sporta veidu, kā tas jāspēlē, un arī palīdzēja ar padomiem. Pēc aktīvas sportošanas notika neliels prāta asināšanas treniņš. Senjori tika aicināti minēt mīklas un kopīgi parunāt par zināmām un ne tik zināmām Līgo svētku tradīcijām. Aktivitātes noslēdzās ar saldumu baudīšanas prieku.

Dažiem jauniešiem šī bija pirmā pieredze, ko ieguva, darbojoties ar senjoriem. Viņiem bija iespēja mācīties prasmi uzklausīt, aprunāties, palīdzēt pārvietoties. Šādas nodarbības ir ieguvums kā senjoriem tā jauniešiem. Viņi atzina, ka tā ir lieliska pieredze, kas sagādā patiesu prieku visiem dalībniekiem.

Protams gan projekta realizētājiem, brīvprātīgajiem, centra darbiniekiem ir patīkami redzēt senjorus aktīvus, smaidīgus.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14



41 views0 comments
bottom of page