top of page

Trāpi mērķī - virzītājspēks

Vasaras laikā, Liepas jauniešiem, biedrības BJC “Dari Vari” projekta “Trāpi mērķī- Liepa!” ietvaros bija iespēja iesaistīties aktivitātēs «Trāpi mērķī- virzītājspēks » kas ir sešu aktivitāšu kopums un saistītas ar personīgo izaugsmi un redzesloka paplašināšanu:

• Erasmus+ un brīvprātīgais darbs- pieredzes stāsti no programmā iesaistītajiem- klātienē vai attālināti, jauniešiem bija iespēja dzirdēt stāstus par Azerbaidžānu un jaunieti no turienes, kura strādāja Valmieras novada fondā un veicināja kopienas dzīvi. Jaunieti no Krievijas, kas bija iesaistījies brīvprātīgajā darbā īsu posmu un organizēja festvālu. Par jaunieti no Vācijas, kas gadu dzīvoja Valmierā, darbojās ar pensijas vecuma cilvēkiem un mācījās tautas dejas. Jauniešiem, kas piedalījušies Erasmus+ jauniešu apmaiņas projektā Vācijā un apguva zināšanas ar diskrimināciju, Jauniešiem, kas Erasmus+ jaunatnes darbinieku apmaiņā un apguva zināšanas par kritisko domāšanu un kā to apgūt, lai varētu turpināt darboties ar jaunatnes jomā un pašiem gatavot projektus un apmācīt citus jauniešus.


• Pilsoniskās līdzdalības – nodarbības veidotas ar neformālās izglītības metodēm, jauniešu iepazīstināšanai, redzes loka paplašināšanai un jauniešu aktivizēšanai- jauniešiem Liepas skolā caur aktīvām aktivitātēm bija iespējams apgūt kas ir Pilsoniskā līdzdalība, kā to izmantot ikdienā un kādā veidā jaunieši var būt aktīvāki sabiedrības locekļi.


• Izglītība manā dzīvē- Teātra un simulāciju metodes, neformālās izglītības metodes, kas aicinās jauniešus aizdomāties par savu nākotnes izglītību piedaloties dažādās aktivitātēs, kas palīdzēs veidoties plašākam priekštatam par izglītības nepieciešamību, aktivitātē piedalījās Studentu improvizācijas teātris “MoDrIs”, kas palīdzēja dalībniekiem atvērties un reaģēt dažādās krīzes situācijās.


• Izglītība manā – Ekskursijas uz tuvējām izglītības iestādēm vai nu klātienē, vai virtuāli, sakarā ar Covid epidemioloģisko situāciju, šo aktivitāti nebija iespējams noorganizēt, tā kā tā bija plānota, tāpēc izejot no situācijas, jaunieši, dažādās aktivitātēs, iepazinās ar skolniekiem un studentiem no Priekuļu vidusskolas, Cēsu Tehnoloģiju un Dizaina tehnikumu, Cēsu Valsts Ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas, Valmieras Tehnikuma, Valmieras Viestura vidusskolas jauniešiem, kas ir beidzamajos kursos un var pastāstīt par reālo situāciju skolās, kādas programmas skolas piedāvā un kāpēc būtu jāizvēlas šīs skolas.


• Nodarbinātība manā dzīvē- dažādas interesantas personības- blogeru, sportistu, influenceru stāsti par savu nodarbinātību- Jauniešiem āra izglītības aktivitātēs bija iespējams iepazīties ar dažādiem speciālistiem, aktīvām personībām, sportistiem- kopā ejot pārgājienos jaunieši savstarpēji komunicēja un uzzināja dažādas pieredzes, kas palīdzēs jauniešiem kļūt vel aktīvākiem, paplašināt redzes loku un izvēlēties savu tālāko ceļu.

• Nodarbinātība manā dzīvē- Dažādu interesantu uzņēmumu ēnošana un interneta personību piesaiste- jauniešiem bija iespēja iepazīties ar dažādiem speciālistiem, kas ikdienā dara dažādus darbus, aktivitāte notika gan attālināti gan klātienē- un jauniešiem bija iespēja iepazīties ar ainavu arhitekta ikdienu, fotogrāfa ikdienu, ceļu inženieri, it speciālistu, sociālā uzņēmuma veidotāju, zemessargu, frizieri u.c. speciālistiem.

• CV un Motivācija- «papīra lelles» metode, «Jocīgo CV metode» Grupu darbi un individuālais darbs- jaunieši apguva prasmes darboties ar CV un Motivācijas vēstuli ar neformālās izglītības metodēm, reāli pašiem būvējot savu CV un Motivācijas vēstuli izmantojot kritisko domāšanu, jauniešiem bija iespēja izpētīt dažādus piemērus- gan labus, gan sliktus un reāli izmantot iegūtās ziņas simulācijā uzrunājot potenciālo darba devēju.


Visas aktivitātes bija plānotas tā, lai veiksmīgāk izzinātu savas intereses, kas katram dalībniekam noderēs gan skolā, gan nākotnē iesaistoties sev interesējošās aktivitātēs, kas veicinātu personīgo izaugsmi.



9 views0 comments
bottom of page