top of page

Valsts programmas projekta VP2022/4-12 Aktivitāte Nr.3 - "Iepazīsti mani" diskusijas

Updated: Oct 26, 2023

Projekta "Es tev, tu man!" ietvaros jauniešiem bija iespēja tikties ar dažādu profesiju, interešu, hobiju cilvēkiem.

Jaunieši, no Edgara Muktupāvela uzzinājā kā darbojas biedrība, kur iegūst finanses, kā notiek ikdienas darbs un kā notiek darbs ar jaunatni. Jauniešiem bija interesanti uzzināt, ka caur biedrību arī tiek risināti dažādi jautājumi kopā ar politiķiem un Valsts ierēdņiem, jo Edgars darbojas piemēram IZM Jaunatnes konsultatīvajā padomē. Nedaudz pieskārāmies arī finanšu jautājumiem un jaunieši uzzināja, ka projketi nav tik vienkārši realizējami, jo biedrībām ir vienmēr jābūt uzkrājumiem, jo projektus, ko apstiprina finansē 100%, bet projekta realizācijas laikā nav pieejam 100% finansējums, atkarībā no projektu nolikumiem vispirms ir jāsniedz priekšfinansējums no 5-20%, kuru lielums ir dažāds atkarībā no projketa budžeta lieluma, kā piemēram summas mēdz būt no 100 eur - 4000 eur pat.

Agnese Grauduma, kas vada "Jauniešu atbalsta centrs", kurš strādā ar pilngadīgiem bāreņiem, jau no jaunības ir apzinājusies, ka vēlas strādāt sociālajā vidē. Un tie, kas zina Agnesi droši saka, ka ir atsaucīga, labvēlīga, izpalīdzīga un galvenais protot uzklausīt, kas bieži vien ir viens no lielākajiem instrumentiem, kas ir nepieciešams jauniešiem.

Arnis Bērziņš piemēram ar jauniešiem dalījās savā hobijā, kas ir arī darbs. Tas nozīmē, ka var nopelnīt algu darot darbu, kas tev ir tuvs sirdij un kas sagādā baudu.

Armands Zvirbulis Londonas olimpisko spēļu dalībnieks. Dalījās savā pieredzē un galvenā vēsts bija par to, ka ir ļoti svarīga izglītība, jo bez tās nekur šodien.

Uldis Augulis, dalījās savā Saeimas darbā. Jauniešiem bija interesanti uzzināt kā tiek lemts par likumiem, kas skar sociālo jomu, arī dažādus valsts un pašvaldības pabalstus, ko saņem jaunieši, kā pilngadīgi bāreņi.

Māris Sprindžuks viesojoties pildīja VARAM ministra amatu un sakrita arī ar skandālu Jelgavā par pilngadīgu bāreni. Jaunieši zijautāja ministru kā ministrs rīkojas un ko domā mainīt, kā arī liels un aktuāls jauniešu jautājums bija par mājokļu fondu, no kura pilngadīgiem bāreņiem, kā atbalsts ir mājokļa piešķiršana un atvieglotiem noteikumiem. Jaunieši vērsa uzmanību, kas tā ir liela problēma jo rindā ir jāgaida 5 gadi un arī tad nav garantija, ka jaunietim tiks piedāvāts dzīvoklis.

Mārtiņs Garolis atkal dalījās par savu ikdienu RTU un par savu atbildības jomu darbojoties studentu pārvaldē. Mārtiņš bija viens no tiem, kas atbild par lielajiem pasākumiem RTU studentu saimei.

Maija Ozoliņa dalījās savās zināšanās par jauniešu vajadzībām, jo Maija strādā par Jaunatnes leitu speciālistu Liepas Jauniešu centrā "Apelsīns". Jaunieši varēja novērot cik Maija ir lielā sajūsmā, ka var strādāt ar jauniešiem un ka izdodas jauniešus piesaistīt dažādām aktivitātēm. Jaunieši ir liels Maijas atbalsts.

Zane Karale atkal pārrunāja ar jauniešiem par Karjeras iespējām, iepazīstināja ar dažādiem testiem, kā var noteikt, kura profesija jaunietim viss labāk varētu veikties un nest prieku.

Kopā jaunieši bija ļoti priecīgi tikties ar dažādu profesiju cilvēkiem un pats galvenais redzēt cik katrs stāstīja par savu darbu un varēja nojaust, ka tas darbs ko šie cilvēki dara viņiem patīk un nes prieku.

Arī mēs no biedrības puses ļoti ceram, ka jaunieši atradīs darbu, kas nes ne tikai atalgojumu, bet nes prieku ne tikai sev, bet sagādā prieku vai pievienoto vērtību sabiedrībai kopumā.

Sakām lielu paldies mūsu viesiem, ka atrada laiku un iepazinās ar jauniešiem.


Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros




27 views0 comments
bottom of page