top of page

15.02.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 3. nodarbība, trīs stundu garumā.

Updated: Jun 28, 2023

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem, “Valsts vēsture - Latvijas okupācija”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībā piedalījās 9 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 14-24 gadiem. Paldies 2 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels un “Okupācijas muzejs” gide.

Mūs uzdevums bija noskaidrot:

  1. Iepazīties ar “Okupācijas muzejs” piedāvāto instalāciju, par Latvijas okupācijas posmu un to, ko piedzīvoja Latvijas tauta.

Ko tad īsti darījām :

Ir jāatzīst, ka “Okupācijas muzejs” apmeklējums, kā nodarbības temats radās diezgan nejauši un šait paldies ir jāsaka diviem faktoriem 14.Saeima deputātei un Tik Tok.

Deputātei apmeklējot muzeju un iepazīstoties ar muzeja piedāvāto instalāciju, deputāte nofilmēja Tik Tok un dalījās tur ar savām domām par redzēto, kas svārstījās pie nolieguma, ka Latvija tika okupēta, ka izstāde sniedzot pretrunīgu informāciju.

Ņemot vērā, ka mūsu jaunieši ir lieli Tik Tok cienītāji un arī redzēja šo video un jauniešu starpā veidojās diskusija par redzēto, nodarbības vadītājs uzskatīja par nepieciešamu rast iespēju muzeja apmeklējumam.

Sazinoties ar muzeju vienojāmies, ka apmeklējums būs bez maksas, lai pēc iespējas vairāk jauniešu varētu apmeklēt muzeju. Jaunieši, kas apmeklēja muzeju ar lielu uzmanību un pietāti klausījās gides stāstīju, ar lielu uzmanību skatījās bildes, dokumentālos pierādījumus, uzdeva jautājumus.

Man kā nodarbības vadītājam bija svarīgi, lai muzeju apmeklē arī mūsu krievvalodīgie jaunieši, kas ikdienā Latviešu valodu nezina, vai zina ļoti minimāli, bet ir arī lepnums, ka jaunieši apmeklēja muzeju un nebaidījās uzdot jautājumus.

Izejot no muzeja bija patīkami dzirdēt no jauniešiem paldies par muzeju apmeklējuma iespēju un kā teica viens jaunietis šī muzeja apmeklējums bija vislabākais pasākums šajā gadā. Ceru, kā nodarbību vadītājs, ka spēšu vēl radīt labas nodarbības un nbodarbības, kas jauniešiem būtu interesantas un sniegtu jaunas zināšanas dažādos tematos.

Šoreiz jauniešu kopīgajā ēst gatavošanā gatavojām kafijas galdu, lai vairāk varētu dalīties nodarbības atgriezeniskās saites sniegšanā, dalīšanos savās pārdomās par redzēto.

Viennozīmīgi arī man kā nodarbības vadītājam viens no secinājumiem, ka muzeju apmeklējumi ir labs instruments kā jauniešiem pasniegt dažādus tematus, kas jauniešiem būtu interesanti un tos izglītotu.

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43









29 views0 comments
bottom of page