top of page

Nodarbība jauniešiem “Vāram ziepes”, Atskaite

05.03.2022. Rīgas jauniešiem, noritēja 4. nodarbība, 4 stundu garumā.

Nodarbība jauniešiem “Vāram ziepes”, kuras laikā notika meistardarbnīca, bija iespēja iepazīt procesu, kā pats vari pagatavot ziepes.

Norises vieta: RPBJC struktūrvienība “Jauniešu atbalsta centrs” Imantas 7.līnija - 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 20 jaunieši no RPBJC struktūrvienībām “Jauniešu atbalsta centrs”, “Ezermalas”, “Apīte” un “Vita”, vecumā no 14 - 24 gadiem. Paldies 4 brīvprātīgajiem, kuri bija iesaistīti nodarbības plānošanā, sagatavošanā un norisē, paaugstinot savas prasmes pasākumu organizēšanai un novadīšanai.

Nodarbību vadīja Edgars Muktupāvels un Iveta Dūma. Viešņas Olga Rota un Olga Astafieva bija sagatavojušas ziepju pagatavošanas nodarbību.

Mūs uzdevums bija noskaidrot:

Kā var jēgpilni pavadīt brīvo laiku? Vai ziepju vārīšana ir radošs process? Vai hobijs var kļūt arī par biznesa ideju un ar to var nopelnīt?

Nodarbības norise:

Viešņas Olga un Olga sagatavoja nepieciešamās sastāvdaļas un traukus ziepju pagatavošanai, meistarklases vadītājas pastāstīja un parādīja procesu, kā top ziepes.

Jaunieši uzzināja, ka aizraušanās ar ziepēm vienai no Olgām (Olga ir bijusī aizbildne māsas meitai Olgai) radās, kad esot devusies pensijā, Olga pēc profesijas bija policiste. Olga atrada par ziepju vārīšanu informāciju internetā un sākusi eksperimentēt. Arī nodarbības laikā, Olga vairākkārt uzsvēra, ka ikkatra reize ziepju vārīšanas procesā ir atšķirīga un mācoties no “kļūdām”. Tikai darot, var iegūt labāku rezultātu. Arī mēs ieguvām knifiņus, kā ziepes pagatavot kvalitatīvākas.

Mums patika ideja, ka ziepes ir brīnišķīga dāvana sev mīļajiem cilvēkiem, jo pagatavotas ar paša rokām un ieliekot katrā ziepju gabaliņā savas labās domas un vēlējumus.

Mums bija iespēja vērot, kā ziepju masa – caurspīdīgā un krēmveida, mūsu radošā darba procesā, pārvēršas par smaržīgiem un skaistiem ziepju gabaliņiem. Izmantojām gan mango, gan kafijas un vaniļas saldējuma aromātus. Tāpat tas ir tik radoši, kad jāizvēlas krāsas tonis – brūnais, tirkīzzilais, oranžais? Veidojām dzintara ziepes ar mango smaržu un tirkīzzilās ar spīdumiem un kafijas smarža.

Esam iedvesmoti un pārliecināti, ka “ziepes tiks vārītas”!

Jaunieši nodarbības laikā iepazina dažādas aizraušanās un hobijus, tāpat uzzināja iedvesmas stāstus kā vaļasprieku var pārvērst biznesa idejās. Pasākumam jaunieši sagatavoja telpu, noformēja un uzklāja nodarbībai galdu. Kā arī pēc ziepju vārīšanas nodarbības, jaunieši gatavoja pusdienās itāļu virtuves klasiku – lazanju. Un, protams, pēc pasākuma, tika sakārtota un uzkopta norises vieta.

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43










33 views0 comments
bottom of page