top of page

Nodarbība “Talka" atskaite

Updated: Jun 28, 2023

22.04.2023. Rīgas jauniešiem, noritēja 8-9. nodarbība, sešu stundu garumā.

Nodarbība “Talka"”, RPBJC struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, Imantas 7.līnija 4, Rīga.

Nodarbībās piedalījās 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, “Vita”, “Apīte”, “Imanta” vecumā no 14-24 gadiem.

Paldies 5 brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja sagatavoties un realizēt nodarbību, tā apgūstot plānošanas un realizēšanas prasmes.


Nodarbības vadīja Edgars Muktupāvels.

Nodarbības bija veltītas viss Latvijas pasākumam “Lielā talka”. Šis pasākums notiek Latvijā jau kopš 2008.gada, kas ir aizlienēts no Igaunijas.

Tākā lielākoties mēs paši vien esam, kas piemēslo Valsti, tad pašiem arī tā ir jāsakopj. Nodarbības būtība bija parādīt jauniešiem, ka pašiem ir jānes atbildība par to musaru ko mēs nometam.

Jaunieši bija patiešām atsaucīgi un aktīvi piedalījās talkā, iesākām ar savas teritorijas sakārtošanu, veco lapu grābšanu, zaru vākšanu. Pēc tam izgājām no savas komforta zonas un apgājām ar musar maisiem apkārt kvartālam un savācām 7 maisus netīrumu.

Diemžēl saskārāmies ar bīstamiem priekšmetiem, kā šļirces, kas nozīmēja, ka jauniešiem sniedzu papildus informāciju, kā ir jārīkojas šajā gadījumā, ka nedrīkst ņemt ar plikām rokām, ideāli ja pa rokai ir pudele ar korķi. Pareizi šļirci ir nodot, lai vairs neviens ar to nevarētu saskarties, tā jānodod utilizācijā.

Šādām nodarbībām ir arī liels pluss, jo veidojas brīvi sarunas un pārrunājām dažādas lietas, kas netiek skartas ikdienā.

Pēc labi padarīta darba kopā gatavojām brīvprātīgo jauniešu samarinētu sašļiku, svaigus dārzeņus, veģetārieši arī netieka piemirsti.

Ja arī Tev ir interese kopīgi apgūt jaunas prasmes, iepazīties ar citiem jauniešiem vai iemācīties kādu gardu recepti, droši piesakies uz mūsu nodarbībām!

Nodarbības finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts " Jauniešu aktivitātes Darām kopā ", projekta Nr. 2023.LV/NVOF/MAC/017/43







38 views0 comments
bottom of page