top of page

Pilsoniskās līdzdalības nodarbība jauniešiem "Ziedošana" Ezermala - atskaite.

25.04.2022 no 16:00-19:00 ir noritējusi 22.nodarbība Pilsoniskās līdzdalības metode “Ziedošana”, RPBJC struktūrvienībā “Ezermala” Ezermalas iela 36, Rīgā.


Nodarbībā piedalījās 11 jaunieši no “Jauniešu atbalsta centrs”, vecumā no 13-24 gadiem. Paldies 3 aktīvajiem brīvprātīgajiem – Diānai Stankevičai, Evija Griņeviča un Elīna Kariņa, kuri palīdzēja sagatavot un realizēt nodarbību, apgūstot gan nodarbību plānošanas un realizēšanas, gan ēst gatavošanas prasmes.

Nodarbības vadītājs Edgars Muktupāvels ar jauniešiem izmantojot neformālās izglītības metodes diskusijas, grupu darbus, deva iespēju dalībniekiem apgūt šādus tematus:

Kas ir ziedošana?

Ziedošanas kultūra.

Kā izlieto ziedojumus?

Kam var ziedot?

Kas var ziedot?

Nodarbības mērķis bija, atbildēt uz jauniešu uzdotajiem jautājumiem, kas tad ir ziedošana un kāpēc tāda ir nepieciešama. Jaunieši savā starpā diskutēju par to, ko tad var ziedot, kam var ziedot. Grupās rakstīja uz lapām grupas viedokli par katru skatāmo jautājumu un pēc tam arī prezentēja pārējiem, kāpēc pēc viņu domām ir jāziedo, ko drīkst ziedot un kam drīkst ziedot. Aktīvi tika runāts arī par ziedošanu Ukrainai un kopīgi meklēja sociālajos tīklos, kas nepieciešams.

Nodarbības izvērtējamā atzina, ka daudz ko uzzināja par ziedošanu un ziedošanas kultūru, un kas man liekas svarīgi, ka jaunieši patiesi apzinās, ka ir cilvēki kam iet vēl grūtāk nekā pašiem.

Projektu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Sabiedrības integrācijas fonda Latvijas valsts budžeta finansētās programmas „NVO fonds” projekts “Darām kopā”, projekta Nr. 2022.LV/NVOF/MAC/16/14






55 views0 comments
bottom of page